Puolivuotissijoituskatsaus 2022: Sijoituksia 9 miljoonalla eurolla!

puolivuotissijoituskatsaus

Hyvät sijoittajat, esittelyssä Corpun vuoden 2022 ensimmäinen puolivuotissijoituskatsaus!

Tuomme kvartaaleittain tärkeimmät lukumme nähtäväksi teille kaikille. Kvartaaliraporteissamme kerromme, montako yhtiötä analysoimme tarkastelujakson aikana, montako sijoitusta teimme ja miten sijoitukset jakautuivat osakeantien ja yrityslainojen välillä.

Töitä riitti myös vuoden toisella kvartaalilla, vaikka analysoitujen yritysten määrä hieman rauhoittui. Erityisesti kesäkuun lopussa lomakausi laannutti tilannetta, mutta onneksi laadukkaita yrityksiä riitti ja saimme tehdä sijoituksia kasvavalla käyrällä. Myös sijoitettu rahamäärä oli alkuvuoteen verrattuna hieman maltillisempi, yksinkertaisesti siitä syystä, että tehdyt lainasijoitukset olivat pienempiä. Sijoituskohteena olevien yritysten määrä kuitenkin kasvoi alkuvuoteen nähden.

ANALYSOIDUT YRITYKSET

Toisella kvartaalilla analysoimme yhteensä 90 yritystä 61 työpäivän aikana, eli 1,5 yritystä joka työpäivä. Vuoden 2022 ensimmäisen puolikkaan aikana analysoimme yhteensä 231 yritystä, mikä tarkoittaa 1,8 yritystä jokaista työpäivää kohden.

TEHDYT SIJOITUKSET

Toisen kvartaalin aikana teimme yhteensä 10 sijoitusta ja ensimmäisen puolen vuoden aikana teimme yhteensä 17 sijoitusta (2021/H1: 12 sijoitusta). Näistä sijoituksista 10 oli lainasijoituksia ja 7 oman pääoman ehtoisia sijoituksia. Yhteensä teimme sijoituksia 9 miljoonalla eurolla, missä on kasvua viime vuoden ensimmäiseen puoliskoon 115 % (2021/H1: 4,2 MEUR).

YRITYSLAINAT

Yrityslainasijoituksissa vuosi 2021 oli meille erinomainen ja hyvä kehitys jatkui myös tämän vuoden ensimmäisellä puoliskolla. Sijoitimme 6 miljoonaa euroa yrityslainoihin ja suurin osa sijoituksista oli lyhyitä siltalainoja. Viime vuoden ensimmäisen puolikkaan aikana sijoitimme 3,5 miljoonaa euroa, joten lainasijoituksemme kasvoivat 71 % vuodentakaiseen verrattuna. Lue tarkemmin lainasijoituksistamme lainaraportistamme.

OSAKEANNIT JA MUUT OMAN PÄÄOMAN EHTOISET SIJOITUKSET

Osakeanteja ja muita oman pääoman ehtoisia sijoituksia teemme vuosittain vähemmän, tarkkaan valikoiden. Tässä markkinatilanteessa oman pääoman ehtoiset sijoitukset keskittyivät yhteen jatkosijoitukseen, olemassa olevaan portfolioyhtiöömme ja alkuvaiheen sijoituksiin sijoittajiemme yhteisyhtiön Korpun Siemen Oy:n kautta. Toisella kvartaalilla Korpun Siemen teki kanssasijoitukset Xipheraan ja Solani Therapeuticsiin.

Olemme vajaan kuuden vuoden aikana sijoittaneet yhdessä sijoittajiemme kanssa yhteensä 72,3 miljoonaa euroa 91 yhtiöön, 164 sijoituskierroksella. Kohta pääsemme siis juhlimaan pyöreitä, kun 100 kohdeyhtiötä tulee täyteen!

KIINNOSTUITKO?

Yrittäjä, oletko rahoituksen tarpeessa? Jätä lyhyt rahoitushakemus tiimillemme, niin olemme sinuun yhteydessä! Sijoittajana voit liittyä alta mukaan sähköpostilistallemme, mikäli olet kiinnostunut kuulemaan uusista sijoituskohteistamme!

ANALYSOIMME KOHTEET JA TOIMIMME KANSSASIJOITTAJINA

SijoittajaPRO Corporate Finance analysoi ja arvio kuukausittain kymmeniä suoria sijoituskohteita ja esittelee parhaimmat mahdollisuudet sijoittajille. Pääset sijoittajana mukaan aikaisen vaiheen yhtiöihin yhdessä ammattisijoittajien kanssa, kustannustehokkaasti ja hajautetusti

yrityslainan korko

Miten yrityslainan korko määräytyy?

Yrityslainan korko ja sen määräytyminen on yksi yritysrahoituksen perinteisistä ikuisuuskysymyksistä ja aihe nousee nykyisessä taloustilanteessa entistä aktiivisemmin esille. Tässä artikkelissa tarkoituksemme on käydä läpi yrityslainan

Lue lisää
yrityslainaraportti

Yrityslainaraportti Q3/2022

Arvon sijoittajat, tässä on vuoden 2022 kolmas yrityslainaraportti! Vuoden 2022 kolmannella kvartaalilla sijoitimme yrityslainoihin yhteensä 1,97 MEUR, joka on itse asiassa tismalleen sama summa summa

Lue lisää
nucu

SijoittajaPRO CF mukana Nucun kasvutarinassa

SijoittajaPRO Corporate Financen siemenvaiheen sijoitusyhtiö Korpun Siemen on ollut mukana tukemassa Nucun kasvua. 0,95 miljoonan euron seed-rahoituskierroksen pääsijoittajana toimi Voima Ventures. Lisäksi kanssamme kierroksella oli

Lue lisää
fundu

Kumppanimme Fundu kasvaa 12 MEUR osakeannin turvin

Yhteistyökumppanimme Fundu toteutti 12 miljoonan euron osakeannin suomalaisille institutionaalisille sijoittajille. Perustajaosakkaat jatkavat yhtiön suurimpana omistajana. Institutionaalisista sijoittajista LähiTapiola on ollut yhtiön omistajana jo pidempään ja

Lue lisää