Blogi

Asiakastarina: Champion Door Oy

champion door

Champion Door on suomalainen, vaativia ovikokonaisuuksia sekä suojaseiniä valmistava yhtiö. Yhtiön tuotteita on käytössä yli 50 maassa. Ovet ovat tyypillisesti erittäin suuria lentokonehangaarien ja telakoiden ovia. Tuotteita on laajasti myös kaivosteollisuuden käytössä.

Champion Door on SijoittajaPRO Corporate Financen pitkäaikainen asiakas ja olemme olleet yrityksen kasvussa mukana jo kolmen lainan merkeissä. Loppuvuodesta 2021 rahoitimme yhtiötä 1 000 000 euron lyhytaikaisella tilausrahoituksella. Kesällä 2022 jatkoimme lainoittamista 800 000 eurolla ja jälleen kesällä 2023 rahoitimme yhtiötä 800 000 euron verran. Kaikki lainat ovat olleet lyhyitä ja takaisinmaksuaika on vaihdellut viidestä kuukaudesta yhdeksään kuukauteen.

Kysyimme yhtiön toimitusjohtajalta Pekka Hosiolta, miten yhteistyömme on yhtiön näkökulmasta sujunut.

Minkälainen rahoitustarve yhtiöllä oli?

Yhtiöllä on kaikilla lainakerroilla ollut lyhytaikainen rahoitustarve, joka on kohdistunut suuren asiakasprojektin toimittamiseen. Projekteissa kulut tulevat etupainotteisesti, joten käyttöpääomaa sitoutuu merkittävästi ennen kuin asiakasta voidaan laskuttaa. Käytämme tilausten maksueriä lainojen vakuutena rahoitusriskien pienentämiseksi, minkä lisäksi Finnvera on myöntänyt luottoriskitakuun takuusopimuksen. 

Mitä rahoituksella saavutettiin?

Rahoituksen avulla olemme pystyneet jatkamaan suurten projektien valmistamista ja toimittamista asiakkaillemme suunnitelmien mukaisesti. Rahoitus mahdollistaa isojen kauppojen kotiuttamisen ja on jatkossakin apuna kauppaneuvotteluissa, jossa asiakkaalle annettava maksuaika on merkittävässä roolissa.

Pekka Hosio, Champion Door Oy
Toimitusjohtaja

Minkälaista oli toimia SijoittajaPRO:n kanssa?

SijoittajaPRO:n kanssa toimiminen on joustavaa ja helppoa. SijoittajaPRO:n saatua pyytämänsä materiaali, indikaatio rahoituksesta saatiin muutamassa päivässä. Nopeaa etenemistä edesauttoi jo pidempään käydyt keskustelut mahdollisten tulevien isojen kauppojen rahoituksesta.

Vinkkejä rahoitusta hakeville yrityksille?

Isoja kauppoja ei kannata jättää tekemättä tilapäisen suuren rahoitusvajeen vuoksi. Kannattaa selvittää jo ennakkoon eri rahoitusmahdollisuudet, joilla voi tarjota asiakkaalle maksuaikaa, kun kauppaneuvotteluja käydään.

SijoittajaPRO:n kommentit

Champion Doorin rahoitustarve on kaikilla kerroilla ollut selkeä ja mutkaton. Olemme kokeneita tilausrahoituksen järjestäjiä, joten yhtiön rahoittaminen on ollut meille erittäin mielenkiintoinen ja houkutteleva tilaisuus.

Yhtiöllä on pitkä ja kannattava historia sekä vakaalla pohjalla oleva liiketoiminta. Vaikka rahoitetut tilaukset ja rahoitustarpeet ovatkin olleet kooltaan suuria, Champion Doorilla on vankka kokemus projektien toteuttamisesta, mikä laski lainojen riskiä meidän näkökulmastamme. 

Olemme neuvotelleet Champion Doorin kanssa useaan otteeseen viime vuosien aikana. Yhtiön johto on pitänyt meidät ajan tasalla yhtiön tilanteesta jo ennen neuvotteluiden syventymistä sekä antanut käyttöömme erittäin kattavat materiaalit ja laskelmat, joiden avulla pystyimme perehtymään yhtiöön ja sen liiketoimintaan perinpohjaisesti. Yhtiön johdon aktiivisuus ja avoimuus lainaprosessien aikana helpottivat lainapäätösten myöntämistä ja nopeaa käsittelyä merkittävästi. 

Yhtiön kanssa on ilo tehdä yhteistyötä. On hienoa olla osana suomalaista osaamista maailmalle vievän yhtiön menestystarinaa ja toivommekin, että hyvä yhteistyömme jatkuu myös tulevaisuudessa!

Kiinnostuitko?

Tarvitseeko yrityksesi lainarahoitusta kauttamme? Täytä lyhyt lainahakemuksemme, niin olemme teihin yhteydessä. Voit liittyä alta mukaan myös sijoittajalistallemme!

Analysoimme kohteet ja toimimme kanssasijoittajina

SijoittajaPRO Corporate Finance analysoi ja arvio kuukausittain kymmeniä suoria sijoituskohteita ja esittelee parhaimmat mahdollisuudet sijoittajille. Pääset sijoittajana mukaan aikaisen vaiheen yhtiöihin yhdessä ammattisijoittajien kanssa, kustannustehokkaasti ja hajautetusti.

Uusimmat blogit
Kesäjuhlat Hailuodossa

SIJOITTAJA-groupin kesäjuhlat Hailuodossa

SIJOITTAJA-konsernin vuotuisat kesäjuhlat vietettiin tällä kertaa merellisellä Hailuodon saarella. Kaksipäiväiseen juhlaan mahtui maastopyöräilyä, paikallisia makuja ja tietysti uintia. Nyt jatkamme töitä hyvin levänneinä!

Lue lisää