Blogi

Asiakastarina: Freska Oy

freska oy

Freska on pohjoismainen kotisiivouspalveluja tarjoava yhtiö. Yritys on kasvanut niin orgaanisesti kuin yritysostoin yhdeksi Pohjoismaiden suurimmista alan yrityksistä.

Keväällä 2020 SijoittajaPRO Corporate Finance rahoitti yhtiötä lyhytaikaisella Business Finland -siltarahoituksella. Kysyimme yhtiön CFO:lta Maria Alahuhdalta, miten yhteistyömme sujui.

Minkälainen rahoitustarve yhtiöllä oli?

Yhtiöllä oli hyvin lyhytaikainen, muutaman kuukauden rahoitustarve, jolla tasapainotettiin kassavirtoja jo tehdyn investoinnin ja Covid-19:n aiheuttaman hetkellisen liikevaihdon laskun välillä. Pandemia ja sen vaikutukset iskivät nopeasti liiketoimintaamme ja kaipasimme yhteistyökumppania, joka pystyi reagoimaan kanssamme yhtä nopeasti.

Mitä rahoituksella saavutettiin?

Saimme nopeasti ja sujuvasti tarvitsemamme rahoituksen ja pääsimme keskittymään ydinliiketoimintoihin. Vaikka liikevaihto putosi pandemian alussa hetkellisesti lähes puoleen, rahoituksen avulla pääsimme takaisin pandemiaa edeltäneelle kasvu-uralla jo kesän 2020 jälkeen.

Minkälaista oli toimia SijoittajaPRO:n kanssa?

SijoittajaPRO:n kanssa toimiminen oli suoraviivaista ja joustavaa. Ennen kaikkea päätöksenteko SijoittajaPRO:n päässä oli nopeaa, mikä oli meille erityisen tärkeää.

Vinkkejä rahoitusta hakeville yrityksille?

On hyvä, että markkinoille on tullut uusia ratkaisuja ja vaihtoehtoja myös yritysrahoitukseen. Kokemuksemme yhteistyöstä SijoittajaPRO:n kanssa oli hyvin positiivinen.

SijoittajaPRO:n kommentit

Freska on yksi Suomen mielenkiintoisimmista kasvuyhtiöistä. Vakuuttavaa kasvua vuodesta toiseen tahkonneella yhtiöllä oli varsin tavanomainen, muutaman kuukauden rahoitustarve. Hyödynsimme rahoituksessa Business Finland -projektia, sillä yhtiö oli saamassa kolmen kuukauden päästä viimeisen maksupostin projektista. Business Finlandin myöntämät projektirahoitusten maksupostit saadaan vasta toteutuneita kuluja vastaan, joten projektin toteuttaakseen yritykset tarvitsevat usein projektirahoitusta. Näitä kassavirtoja voimme erityispantata lainamme vakuudeksi.

Freskan kanssa toimiminen oli helppoa ja suoraviivaista. Yhtiön johdon ennusteet ja raportointijärjestelmät ovat erinomaisen tarkat ja talouden lukuja seurataan tarkasti kuukausittain. Koko prosessi ei tainnut kestää juuri viikkoa pidempään, ensimmäisestä kontaktista rahan liikkumiseen. 

Mielenkiintoa tilanteessa lisäsi vallitseva pandemiatilanne, joka oli vain muutama viikko aikaisemmin vetänyt Suomen elinkeinoelämältä maton alta. Ketteränä organisaationa Freska hallitsi nopeasti muuttuneen tilanteen hienosti.

kiinnostuitko?

Tarvitseeko yrityksesi rahoitusta? Ota yhteyttä henri.palomaki@sijoittajapro.fi, niin keskustellaan lisää! Voit myös suoraan täyttää lyhyen lainahakemuksemme, niin olemme teihin yhteydessä!

Analysoimme kohteet ja toimimme kanssasijoittajina

SijoittajaPRO Corporate Finance analysoi ja arvio kuukausittain kymmeniä suoria sijoituskohteita ja esittelee parhaimmat mahdollisuudet sijoittajille. Pääset sijoittajana mukaan aikaisen vaiheen yhtiöihin yhdessä ammattisijoittajien kanssa, kustannustehokkaasti ja hajautetusti.

Uusimmat blogit

Yrityslainaraportti Q1/2024

Vuoden 2024 ensimmäinen kvartaali on päätöksessä yrityslainoihin sijoittamisen osalta. Lainanlyhennyksiä maksettiin salkkuun 2 740 079,42 € edestä. Raportointihetkellä lähes kaikki käytettävissä olevasta pääomasta oli sijoitettuna lainoihin.

Lue lisää