Blogi

Asiakastarina: Täsmä työterveys Oy

Täsmä työterveys

SijoittajaPRO Corporate Finance kanssasijoittajineen on sijoittanut Täsmä Työterveyteen pari miljoonaa euroa, yhtiön voimakkaan kasvun mukana vuosina 2019-2022. Lisäksi olemme toimineet aktiivisesti mukana hallitustyöskentelyssä ja yhtiön rahoituksen järjestelyissä.

Täsmä Työterveys

Täsmä Työterveys on työterveyshuollon toimija, jonka arvomaailman keskiössä ovat työllistävät yrittäjät. Työterveyskonsepti on suunniteltu erityisesti PK-sektorin yritysten tarpeiden näkökulmasta. Asiakasyritys saa Täsmän kautta tuen moneen henkilöstöasiaan ja työntekijät nopean ja kustannustehokkaan terveydenhuollon, modernien digitaalisten kanavien saattamana. Palvelut ovat kiinteästi hinnoiteltuja, jolloin työterveyshuollosta saa luotua ennakoitavan kokonaisuuden valitulla palvelutasolla.

MINKÄLAINEN RAHOITUSTARVE YHTIÖLLÄ OLI?

Täsmä Työterveyden lanseeraama työterveyshuollon toimintatapa otettiin markkinassa vastaan suurella innolla. Voimakkaan kasvun haasteena oli käyttöpääoma, jota tarvittiin rekrytointien mahdollistamiseksi ja uusien toimipisteiden avaamiseksi vastaamaan kasvaneeseen kysyntään. Yhtiö tarvitsi voimakkaan kasvun vuosina mukaansa sitoutuneen sijoittajakumppanin.

MITÄ RAHOITUKSILLA ON SAAVUTETTU?

SijoittajaPRO Corporate Financen mukaantulo toi tarvittavan rahoituksen kasvuloikan mahdollistamiseksi. Asiakasmäärä, Täsmän henkilökunta ja toimipisteet ovat kolminkertaistuneet lyhyessä ajassa suunnitelmiemme mukaisesti.

MINKÄLAISTA ON OLLUT TOIMIA SIJOITTAJAPRO:N KANSSA?

SijoittajaPRO:n mukaantulon kautta Täsmän hallitukseen saatiin vahva terveydenhuollon liiketoimintaosaaminen ja kokemus kasvun tekemisestä. Näin mukaan saatiin tarvittavaa kokemusta ja ymmärrystä kasvuyrityksen haasteista sekä varmuutta liiketoimintaan. Alkuvaiheen kasvun jälkeen, yhtiön strategian rakentamisessa SijoittajaPRO:n osaamisella ollut merkittävä rooli. Perustajana koen, että emme saaneet sijoittajaa, vaan vahvan yhtiökumppanin, jonka kanssa tavoitteet ovat yhteiset. Ensivaiheen jälkeen SijoittajaPRO:n kautta myös jatkosijoitukset ovat onnistuneet luontevasti.

täsmä työterveys
Esa Halmesmäki, Täsmä Työterveys Oy

ESAN VINKIT RAHOITUSTA HAKEVILLE YRITYKSILLE

Alkuvaiheen yrittäjällä kasvun kynnyksellä on usein ensimmäisenä mielessään rahoituksen tarve. Rahaa on saatavissa monenlaisilta sijoittajilta ja rahoittajilta ja usein päällimmäisenä kysymyksenä onkin rahoituksen hinta tai osakeannin arvo. Nämä ovat toki tärkeitä asioita, mutta kaikkein tärkeintä on valita oikea kumppani, jonka kanssa yrityksen kasvutarina on parhaiten mahdollista toteuttaa. Onnistuminen kuitenkin lopulta mitataan vasta onnistuneen kasvutarinan jälkeen. Tavoitteena ei siis kannata olla pelkän rahoituksen saaminen, vaan oikeanlaisen osaamisen mukaansaanti.

SIJOITTAJAPRO:N KOMMENTIT

Oman pääoman ehtoiset sijoitukset ovat usein pitkien neuvottelujen ja tutustumisten takana. Ensimmäisen kerran törmäsimme Täsmä Työterveyteen alkuvuodesta 2019, kun yhtiö kartoitti erilaisia lainamahdollisuuksia. Luottoanalyysiä tehnyt partnerimme Henxeli näki yhtiössä potentiaalia myös OPO-sijoituskohteena. Hyvä match yhtiölle löytyi Matiaksen kautta, joka on toiminut lääkäriyhtiön talous- ja toimitusjohtajana edellisessä yhtiössään 2012-2016. Lopulta sijoitus toteutui loppuvuodesta 2019 ja yhtiö on kasvanut suunnitelmiensa mukaisesti 1,8 MEUR liikevaihdosta yli 6 MEUR yhtiöksi ja keskimääräinen kasvu on ollut yli 50% vuodessa.

Erinomaiset olemassa olleet sijoittajat hallituksessa ja motivoitunut operatiivinen johto perustaja-Esan vetämänä ovat vieneet yritystä suunnitellusti eteenpäin. Olemme tarjonneet kymmenille tuhansille työntekijöille täsmällisen ja kustannustehokkaan työterveyshuollon etänä. Kasvu jatkuu ja vain taivas on rajana.

KIINNOSTUITKO?

Yrittäjä, oletko rahoituksen tarpeessa? Jätä lyhyt rahoitushakemus tiimillemme, niin olemme sinuun yhteydessä! Sijoittajana voit liittyä alta mukaan sähköpostilistallemme, mikäli olet kiinnostunut kuulemaan uusista sijoituskohteistamme!

Analysoimme kohteet ja toimimme kanssasijoittajina

SijoittajaPRO Corporate Finance analysoi ja arvio kuukausittain kymmeniä suoria sijoituskohteita ja esittelee parhaimmat mahdollisuudet sijoittajille. Pääset sijoittajana mukaan aikaisen vaiheen yhtiöihin yhdessä ammattisijoittajien kanssa, kustannustehokkaasti ja hajautetusti.

Uusimmat blogit
Kesäjuhlat Hailuodossa

SIJOITTAJA-groupin kesäjuhlat Hailuodossa

SIJOITTAJA-konsernin vuotuisat kesäjuhlat vietettiin tällä kertaa merellisellä Hailuodon saarella. Kaksipäiväiseen juhlaan mahtui maastopyöräilyä, paikallisia makuja ja tietysti uintia. Nyt jatkamme töitä hyvin levänneinä!

Lue lisää