Blogi

Corpun Sijoitusvuosi 2021: Yrityslainat ja osakeannit

corpun sijoitusvuosi 2021

On taas perinteisen vuosikatsauksen aika, jota ei aiempina vuosina ole perinteisesti edes tehty. Pandemiasta huolimatta teimme Corppuna ennätysvuoden sekä sijoitussumman että sijoituskierrosten määrän osalta. Vuonna 2021 sijoitimme yhteensä 13,7 miljoonaa euroa 32 sijoituskierroksella. Vuodesta 2016 lähtien olemme sijoittaneet yhteensä 59,1 miljoonaa euroa 143 sijoituskierroksella. Kiitos näistä hienoista luvuista kuuluu meidän kanssasijoittajillemme, kohdeyhtiöille ja yhteistyökumppaneille!

Yrityslainat

Varsinkin yrityslainapuolella vuotemme oli erinomainen. Sijoitimme yhteensä 9,1 miljoonaa euroa 22 sijoituskierroksella. Myös yksittäisten lainakierrosten koko kasvoi merkittävästi, sillä teimme jo kolme miljoonan euron lainaa mielenkiintoisiin yhtiöihin. Lainamme ovat yleensä lyhyitä ja esimerkiksi yksi näistä 1meur lainoista oli lyhyt siltalaina, joka on jo maksettu takaisin sijoittajille korkoineen. Tarkempi raportti yrityslainaportfoliomme tuloksista julkaistaan erikseen omassa blogissaan vielä tammikuun aikana, kunhan analyytikoidemme excel-taulukot on pyöräytetty lukujen osalta valmiiksi.

Sijoittajarintamalla keskityimme valtakirjasijoittajiemme palvelemiseen. Nyt meillä on mukana 85 sijoittajaa, joiden lainasijoitussitoumukset ovat yhteensä 6,4 miljoonaa euroa. Tämän lisäksi mukana kaikilla kierroksilla on lainarahasto sekä muut verkostomme sijoittajat. Pääomia siis on ja nyt keskitymmekin analysoimaan kohteita samalla tarkkuudella kuin tähänkin asti. Luottoanalyysiprosessistamme kerromme tarkemmin lähiviikkoina blogissamme. Jos yrityksesi tarvitsee joustavaa ja kustannustehokasta lainaratkaisua, ole yhteydessä meihin.


Osakeannit ja muut oman pääoman ehtoiset sijoitukset

Osakeanteja ja oman pääoman ehtoisia sijoituksia teemme vuosittain huomattavasti vähemmän. Sijoituksemme ovat keskittyneet kasvuyhtiöihin, joiden liiketoiminta on jo pidemmällä (liikevaihto +1meur) ja sijoituskierrosten koot yleensä +1meur. Viime vuonna teimme 10 sijoitusta, joista vain kolme olivat sijoituksia uusiin yhtiöihin. Muut seitsemän sijoitusta olivat jatkosijoituksia jo olemassa oleviin yhtiöihin. Julkaisemme erikseen vuosittain myös oman pääoman ehtoisen portfoliomme tuottoluvut, josta kirjoitamme niin ikään tarkemmin Q1/2022 aikana.

Perustimme vuodenvaihteessa myös uuden seed-vaiheen sijoitusyhtiön yhdessä sijoittajiemme kanssa. Julkaisemme sijoitusyhtiön ensimmäiset sijoitukset lähiviikkoina!

Vuosikaudet tammikuu on ollut rauhallista aikaa, mutta tänä vuonna vauhti ei hellittänyt vuodenvaihteessa. Pääsemme siis esittelemään uusia sijoituskohteita vielä tämän kuun aikana. Jos haluat mukaan sijoittamaan kanssamme, liity alta meidän sähköpostilistallemme. Tervetuloa mukaan!

Analysoimme kohteet ja toimimme kanssasijoittajina

SijoittajaPRO Corporate Finance analysoi ja arvio kuukausittain kymmeniä suoria sijoituskohteita ja esittelee parhaimmat mahdollisuudet sijoittajille. Pääset sijoittajana mukaan aikaisen vaiheen yhtiöihin yhdessä ammattisijoittajien kanssa, kustannustehokkaasti ja hajautetusti.

Uusimmat blogit
Kesäjuhlat Hailuodossa

SIJOITTAJA-groupin kesäjuhlat Hailuodossa

SIJOITTAJA-konsernin vuotuisat kesäjuhlat vietettiin tällä kertaa merellisellä Hailuodon saarella. Kaksipäiväiseen juhlaan mahtui maastopyöräilyä, paikallisia makuja ja tietysti uintia. Nyt jatkamme töitä hyvin levänneinä!

Lue lisää