Corpun sijoitusvuosi 2022 paketissa: Yrityslainat ja osakeannit

sijoitusvuosi 2022

Vuosi 2022 on saatu pakettiin yhtä sijoitusta lukuunottamatta jo ennen joulua, joten laitetaan raportti ulos joulutoivotuksien kera!

Corpun sijoitusten kasvu jatkoi voimakkaana myös vuonna 2022. Teimme jälleen uuden ennätyksen niin sijoitussumman kuin sijoitusten osalta. Tänä vuonna sijoitimme yhteensä yli 20 miljoonaa euroa (vuonna 2021 sijoitimme 13,7 MEUR). Erillisiä sijoituksia teimme yhteensä 40 (32 vuonna 2021), uusia rahoitettavia yhtiöitä näistä oli myös ennätysmäärä eli 26 kappaletta (19 vuonna 2021). Vuosi oli siis erinomainen kaikilla mittareilla.

Yhteensä vuodesta 2016 lähtien olemme sijoittaneet nyt yli 81 miljoonaa euroa. Yksittäisiä sijoituksia on tehty 183 kappaletta, 103 eri yritykseen. Täten ylitimme jälleen yhden merkittävän tasaluvun toiminnassamme: yli 100 rahoitettua yritystä. Kiitokset kaikille yrityksille, jotka ovat luottaneet meihin!

YRITYSLAINAT

Yrityslainapuolemme jatkoi suunniteltua voimakasta kasvua. Sijoitimme yhteensä 15,1 miljoonaa euroa (vuonna 2021 9,1 MEUR) 29 sijoituskierroksella (22 vuonna 2021). Varsinkin sijoitetuissa euroissa teimme huiman kasvun. Tätä toki nostaa yksi portfolioyhtiömme suurempi lainasijoitus, johon teimme useamman miljoonan lainasijoituksen. Tarkempi raportti yrityslainaportfoliomme tuloksista julkaistaan erikseen omassa blogikirjoituksessaan ensi vuoden puolella.

Sijoittajarintamalla jatkoimme vahvasti yhteissijoituksia valtakirjasijoittajiemme kanssa. Nyt meillä on mukana yli 100 sijoittajaa, joiden lainasijoituspääomat ovat yhteensä 7,9 miljoonaa euroa. Tämän lisäksi mukana kaikilla kierroksilla on lainarahasto sekä muut verkostomme sijoittajat. Pääomia siis löytyy yhdessä sijoittajiemme kanssa riittävästi, joten mikäli yrityksesi tarvitsee joustavaa ja kustannustehokasta 100 000 – 1 500 000 € lainaratkaisua, ole yhteydessä meihin.

OSAKEANNIT JA MUUT OMAN PÄÄOMAN EHTOISET SIJOITUKSET

Osakeanteja ja oman pääoman ehtoisia sijoituksia teemme vuosittain huomattavasti vähemmän. Sijoituksemme ovat aiemmin keskittyneet kasvuyhtiöihin, joiden liiketoiminta on jo pidemmällä (liikevaihto +1 MEUR) ja sijoituskierrosten koot ovat yleensä yli miljoona euroa. Uusia järkevästi arvostettuja kohteita kasvuyhtiöiden puolella emme löytäneet tänä vuonna, mutta teimme neljä jatkosijoitusta portfolioyhtiöihimme.

OPO-puolella keskityimme tänä vuonna alkuvaiheen yhtiöihin. Perustimme yhdessä sijoittajiemme kanssa Korpun Siemen -sijoitusyhtiön, joka sijoittaa pre-seed- ja seed-vaiheen yhtiöihin yhdessä VC-rahastojen, sijoitusyhtiöiden ja enkeleiden kanssa. Mukana meillä on 33 sijoittajaa ja pääomia vajaat 3 miljoonaa euroa. Tänä vuonna teimme Korpun Siemenestä kahdeksan sijoitusta, joita julkaisimme myös blogissamme. Lue tarkemmin Korpun Siemenestä sen omilta nettisivuilta!

LINKEDIN

Teimme alkuvuodesta päätöksen aktivoitua yhtiönä niin Linkkarissa kuin blogeissamme. Toivottavasti olette viihtyneet sisälläntuotantomme äärellä. Tänään saavutimme myös Linkkarissa ison rajapyykin, kun sivuillamme on yli 1000 seuraajaa! Julkaisemme kaikki tärkeät tapahtumamme LinkedIn-sivuillemme, eli mikäli et vielä seuraa meiltä Linkkarissa, korjaa se tästä!

Haluamme kiittää nöyrästi kaikkia yrityksiämme, sijoittajiamme ja yhteistyökumppaneitamme vuodesta 2022. Vauhti on ollut hurjaa ja paljon on saatu aikaiseksi. Ensi vuotta kohti menemme rauhallisin mielin ja koko Corpun tiimi lepää ainakin välipäivät, mitä nyt pari kierrosta viimeistellään vielä valmiiksi, mutta se on vähäistä verrattuna viime viikkojen hulinaan.

Rauhallista joulua toivotellen koko Corpun väki,

Matias, Henxeli, Anni, Teemu, Timo ja Hannu.

ANALYSOIMME KOHTEET JA TOIMIMME KANSSASIJOITTAJINA

SijoittajaPRO Corporate Finance analysoi ja arvio kuukausittain kymmeniä suoria sijoituskohteita ja esittelee parhaimmat mahdollisuudet sijoittajille. Pääset sijoittajana mukaan aikaisen vaiheen yhtiöihin yhdessä ammattisijoittajien kanssa, kustannustehokkaasti ja hajautetusti

corpun tiimi

Corpun tiimi: Matias, Managing partner

Oma esittely ja työhistoria Hei! Olen Matias ”Mylläri” Itkonen, lapsiperheellinen nelikymppinen. Perheeseeni kuuluu myös pieni amerikanpaimenkoira Messi. Olen useamman polven oululainen ja valmistunut Oulun kauppakorkeakoulusta

Lue lisää
kvartaaliraportti q4-2022

Yrityslainaraportti Q4/2022

KVARTAALIRAPORTTI VUODEN 2022 VIIMEISELTÄ NELJÄNNEKSELTÄ Vuosi 2022 saatiin päätökseen ja vuoden viimeinen kvartaaliraportti on valmis. Viimeisellä kvartaalilla sijoitimme yrityslainoihin yhteensä 3,4 MEUR. Koko vuoden saldo

Lue lisää
Foppa Oy

Asiakastarina: Foppa Oy

Foppa Oy on suomalainen vuonna 2019 perustettu yhtiö, joka tarjoaa yrityksille markkinointibudjettien rahoitusta, toimialasta ja kokoluokasta riippumatta. Foppan avulla yritykset voivat maksimoida markkinointibudjettinsa, optimoida käyttöpääomia

Lue lisää
yrityslainan korko

Miten yrityslainan korko määräytyy?

Yrityslainan korko ja sen määräytyminen on yksi yritysrahoituksen perinteisistä ikuisuuskysymyksistä ja aihe nousee nykyisessä taloustilanteessa entistä aktiivisemmin esille. Tässä artikkelissa tarkoituksemme on käydä läpi yrityslainan

Lue lisää
yrityslainaraportti

Yrityslainaraportti Q3/2022

Arvon sijoittajat, tässä on vuoden 2022 kolmas yrityslainaraportti! Vuoden 2022 kolmannella kvartaalilla sijoitimme yrityslainoihin yhteensä 1,97 MEUR, joka on itse asiassa tismalleen sama summa summa

Lue lisää