Blogi

Corpun tiimi: Toni Niukkanen, Analyst trainee

corpun tiimi

Keitä me olemme?

Corpun tiimi -artikkelisarjassa esittelemme SijoittajaPRO Corporate Financen työntekijät. Ensimmäisenä esittelyvuorossa on analyst trainee Toni Niukkanen!

Toni Niukkanen

Aloitin analyytikkoharjoittelijana SijoittajaPRO Corporate Financella marraskuussa 2021. Jo ensimmäisestä työpäivästäni lähtien pääsin työskentelemään yritysanalyysin parissa sekä osallistumaan käynnissä oleviin rahoituskierroksiin.

Neljän kuukauden aikana sain tutustua erilaisiin liiketoimintamalleihin sekä toimialoihin ja nähdä niin vastaperustettuja start-up -yrityksiä kuin vuosikymmeniä toimineita perinteikkäitä yhtiöitä. Tutuiksi tulivat sekä vaihtovelkakirjalainat, oman pääoman ehtoinen rahoitus että yleisemmät yrityslainatkin. Työtehtäviini kuului yritysanalyysien ja luottoluokitusten laatiminen sekä rahoitusesitysten valmistelu. Laskentatoimen ja rahoituksen aihepiirien tuntemus ja osaaminen oli kriittistä työtehtävistäni suoriutumisen kannalta. Koen, että harjoitteluni SijoittajaPRO:lla syvensi merkittävästi käytännön osaamistani sekä samalla näytti, kuinka yliopistolla oppimaani teoriaa voidaan hyödyntää käytännössä. 

analyst trainee
Toni Niukkanen, analyst trainee

Työssäni antoisinta oli asiakasyritysten johdon tapaaminen. Oli mielenkiintoista kuulla johdolta näkemyksiä niin heidän omien yritystensä kuin kokonaisten toimialojenkin tulevaisuuden näkymistä. Johdon tapaamiset opettivat minulle, kuinka tärkeää on käyttää aikaa sen varmistamiseen, että ymmärtää asiakasyrityksen liiketoiminnan perusteellisesti. Näin myös, kuinka tärkeää on osata esittää liiketoiminnan kannalta oikeita kysymyksiä.

Harjoittelu on antanut minulle paljon sekä valmistanut minua monipuolisesti erilaisiin tehtäviin yritysrahoituksen parissa. Kaikista positiivisista seikoista ja kokemuksista huolimatta minun on kuitenkin nyt tullut aika jatkaa kohti uusia haasteita sekä jatkaa ammatillista kehitystäni tutustumalla joukkovelkakirjalainamarkkinaan.  

Kiinnostuitko?

Tarvitseeko yrityksesi rahoitusta? Ota yhteyttä henri.palomaki@sijoittajapro.fi, niin keskustellaan lisää! Voit myös suoraan täyttää lyhyen lainahakemuksemme, niin olemme teihin yhteydessä!Analysoimme kohteet ja toimimme kanssasijoittajina

SijoittajaPRO Corporate Finance analysoi ja arvio kuukausittain kymmeniä suoria sijoituskohteita ja esittelee parhaimmat mahdollisuudet sijoittajille. Pääset sijoittajana mukaan aikaisen vaiheen yhtiöihin yhdessä ammattisijoittajien kanssa, kustannustehokkaasti ja hajautetusti.

Uusimmat blogit

Yrityslainaraportti Q1/2024

Vuoden 2024 ensimmäinen kvartaali on päätöksessä yrityslainoihin sijoittamisen osalta. Lainanlyhennyksiä maksettiin salkkuun 2 740 079,42 € edestä. Raportointihetkellä lähes kaikki käytettävissä olevasta pääomasta oli sijoitettuna lainoihin.

Lue lisää