Blogi

Corpun tiimi: Ville Lassila, Head of Analysis

corpun tiimi

Oma esittely ja työhistoria

Moro! Olen Lassilan Ville, 25-vuotias yrittäjäperheen kasvatti Jyväskylästä. Oma polkuni on tuonut minut Keski-Suomesta Vaasan kautta Espooseen ja tällä hetkellä viimeistelenkin laskentatoimen ja rahoituksen opintoja Aalto yliopistossa. Corpun tiimiin hyppäsin mukaan kesällä oltuani muutaman vuoden monipuolisissa Back Office -tehtävissä liikkeenjohdon konsultointiyrityksessä. Muuten oma työkokemukseni koostuu pitkälti perheyrityksen taloushallinnon tehtävistä. Lisäksi kesäisin pyöritämme velipojan kanssa omaa purjevenecharter/vuokrauspalvelua. Harrastuksiin kuuluvat kavereiden kanssa monipuolisesti eri urheilulajit kuten fudis, padel, sulkapallo sekä laskettelu. Kesäisin kaikki mahdollinen vapaa-aika kuluu pitkälti purjeveneen kannella, välillä rennosti kesästä nautiskellen ja toisinaan vähän totisemmin kisaillen.

Rooli ja työtehtävä Corpussa

Analyytikkona omiin työtehtäviin kuuluu pitkälti uusien sijoituskohteiden analysointi sekä esitysmateriaalien tuottaminen. Mutta ei analyytikonkaan duuni pelkkää numeroiden pyörittelyä Excelissä ole! Monipuoliseen työnkuvaani kuuluvat lisäksi esimerkiksi asiakaspalaverit, sijoittajaviestintä ja yhteydenpito asiakasyrityksiin sekä yhteistyökumppaneihimme, kuten esimerkiksi Funduun.

Oman sijoituskiinnostukseni alku

Oma kiinnostukseni sijoittamiseen on alkanut lukioaikana oman osakesäästötilin myötä ja vahvistunut entisestään opiskeluiden edetessä. Toki osansa on varmasti ollut myös yrittäjäperheen kotikasvatuksella.  

Ville Lassila, Analyytikko

Oma kokemus ja herääminen listaamattomien yhtiöiden mielenkiintoiseen maailmaan

Edellisessä työtehtävässä pääsin olemaan mukana esimerkiksi erilaisissa startup- ja kasvuyhtiöiden yritysjärjestelyissä.  Pyrimme löytämään keinot parantaaksemme asiakkaidemme rahoituskelpoisuutta ja avustimmekin usein kasvurahoituksen etsimisessä, niin pääoma- kuin lainasijoitustenkin osalta. Nyt on ollutkin erittäin mielenkiintoista hypätä niin sanotusti toiselle puolelle pöytää arvioimaan sijoituscaseja lainasijoittajan silmin!

Mikä työssäni kiinnostaa/motivoi?

Motivoivinta on varmasti uuden oppiminen, kahta samanlaista casea tulee harvemmin vastaan ja jokaisesta voi ottaa aina jotain oppia seuraavaan. Lisäksi yrittäjäperheen kasvattina on hienoa, kun pääsemme joustavana toimijana tukemaan suomalaisia kasvuyrityksiä!

Kerro joku hauska tapahtuma tai tapa sijoittaja-ryhmän työporukasta?

Ensimmäisestä päivästä lähtien tuskin kenellekkään Corpun tiimistä on jäänyt epäselväksi intohimoinen purjehdusharrastukseni! On sitä viikkopalaveriakin vedetty välillä Itämeren aalloilta purjeveneen salongista. Perinteeksi onkin tullut aloittaa viikko konserninjohtajan kysymyksellä: ”Onkos se Lassila kuivalla maalla vai vesillä?” No, ehkä pitää keksiä uutta puheenaihetta talvea kohti…

Corpun tiimi

Corpun tiimi -artikkelisarjassa esittelemme SijoittajaPRO Corporate Financen henkilöstön ja näytämme, millä porukalla toimintaamme pyöritetään. Lue myös muut Corpun tiimi -artikkelit!

KIINNOSTUITKO?

Tarvitseeko yrityksesi lainarahoitusta kauttamme? Täytä lyhyt lainahakemuksemme, niin olemme teihin yhteydessä! Ja mikäli haluat aina uusista sijoituskierroksista tiedon sähköpostiisi, liity alta mukaan sijoittajalistallemme.

Analysoimme kohteet ja toimimme kanssasijoittajina

SijoittajaPRO Corporate Finance analysoi ja arvio kuukausittain kymmeniä suoria sijoituskohteita ja esittelee parhaimmat mahdollisuudet sijoittajille. Pääset sijoittajana mukaan aikaisen vaiheen yhtiöihin yhdessä ammattisijoittajien kanssa, kustannustehokkaasti ja hajautetusti.

Uusimmat blogit
Kesäjuhlat Hailuodossa

SIJOITTAJA-groupin kesäjuhlat Hailuodossa

SIJOITTAJA-konsernin vuotuisat kesäjuhlat vietettiin tällä kertaa merellisellä Hailuodon saarella. Kaksipäiväiseen juhlaan mahtui maastopyöräilyä, paikallisia makuja ja tietysti uintia. Nyt jatkamme töitä hyvin levänneinä!

Lue lisää