Blogi

Korpun Siemen mukana AI-startup Mairen sijoituskierroksella

Maire AI

Ennustavaa analytiikkaa tuottavan Mairen 450 TEUR rahoituskierrokselle osallistui Korpun Siemenen lisäksi Suomen tunnetuimpiin kuuluvia sijoittajia, kuten Leena Niemistö, Tuomo Riekki sekä Tikura Ventures.

Maire Ai

Mairen ennakoiva analytiikkaohjelmisto on perustettu vuonna 2023 kolmen eri taustat omaavan sisaruksen toimesta, jotka täydentävät toisiaan kaupallisessa osaamisessa, ohjelmistokehityksessä ja käyttöliittymäsuunnittelussa. Maire hyödyntää tekoälyä laajojen hakudata-aineistojen analysointiin ja tarjoaa näiden pohjalta kohdennettuja suosituksia asiakkaan tuotevalikoiman optimoimiseksi.

”Olemme iloisia havaitessamme, että työkalumme vaikuttaa asiakkaidemme liiketoiminnan ytimeen.” sanoo Mairen toimitusjohtaja Otso Laakkonen.

”Miljardiluokan B2C-yritykset ovat erinomaisia analysoimaan historiallisia myyntilukujaan. Mitä he eivät näe, on markkinakysyntä olemassa olevan tarjooman ulkopuolelta. Tarjoomasta puuttuvien tuotelinjojen tai kategorioiden kysyntätieto on lähes poikkeuksetta asiakkaalle hämärän peitossa. Tämän lisäksi ilman laajempaa dataa kokonaiskysynnästä asiakkaan on vaikea varmistaa, johtuuko kategorian tai tuotteen kasvu tai lasku yrityksestä vai markkinasta.” jatkaa Mairen CDO Varpu Laakkonen.

Tähän ongelmaan Maire vastaa työkalulla, jonka avulla asiakas tunnistaa jatkuvasti elävän kysynnän reaaliajassa koko markkinassa, ei vain olemassa olevan tarjooman sisällä.

450 000 € turvaavat analytiikan jatkokehitystä

Rahoituskierroksella kerätty 450 TEUR on tarkoitus käyttöö ennakoivan analytiikan jatkokehitykseen ja kansainväliseen laajentumiseen.

”Suuret B2C-yritykset suunnittelevat tarjontaansa 12-24 kuukautta etukäteen, ja kysynnän ennustaminen etukäteen on todellinen ongelma. Siksi panostamme voimakkaasti ennakoivan mallin kehittämiseen.” kommentoi Mairen CTO Terho Laakkonen.

“Minua inspiroi Mairen ketterä liiketoimintamalli, skaalautuva tekoälyä hyödyntävä tuote, selkeä asiakastarve Mairen kaltaiselle palvelulle sekä kolmen sisaruksen perustajatiimi, jonka Otso on koonnut sisarustensa osaamisen ja kokemuksen pohjalta.” perustelee sijoittaja Leena Niemistö.

”Me Korpun Siemenellä olemme nähneet satoja yhtiöitä, jotka kertovat käyttävänsä tekoälyä toiminnassaan. Maire on vasta toinen yhtiö AI-toimialalla, johon sijoitamme. Meitä innosti Mairessa tehokas tapa seurata kokonaiskysyntää ja sen näkyvyyden toimittaminen asiakkaille kustannustehokkaasti laajasta datasta. Tiimin toimivuus ja osaaminen on aina tärkein sijoituskriteerimme. Mairessa sopiva mix löytyi harvinaisesti perheen sisältä”. toteaa Korpun Siemenen portfolioyhtiöiden analysoinnista vastaava Matias Itkonen.

KIINNOSTUITKO?

Tarvitseeko yrityksesi lainarahoitusta kauttamme? Täytä lyhyt lainahakemuksemme, niin olemme teihin yhteydessä! Ja mikäli haluat aina uusista sijoituskierroksista tiedon sähköpostiisi, liity alta mukaan sijoittajalistallemme.

Analysoimme kohteet ja toimimme kanssasijoittajina

SijoittajaPRO Corporate Finance analysoi ja arvio kuukausittain kymmeniä suoria sijoituskohteita ja esittelee parhaimmat mahdollisuudet sijoittajille. Pääset sijoittajana mukaan aikaisen vaiheen yhtiöihin yhdessä ammattisijoittajien kanssa, kustannustehokkaasti ja hajautetusti.

Uusimmat blogit

Yrityslainaraportti Q1/2024

Vuoden 2024 ensimmäinen kvartaali on päätöksessä yrityslainoihin sijoittamisen osalta. Lainanlyhennyksiä maksettiin salkkuun 2 740 079,42 € edestä. Raportointihetkellä lähes kaikki käytettävissä olevasta pääomasta oli sijoitettuna lainoihin.

Lue lisää