Blogi

Salkkukatsaus 2020/Q4 – Lainamarkkinalla päällä kova veto

sijoittajapro corporate finance työkaverit

Hyvät sijoittajat, salkkukatsaus!

Vuoden kolmannen neljänneksen lainamarkkinan piristymisen merkit pitivät paikkansa ja useat käynnissä olleet lainaneuvottelut realisoituivat neljännellä neljänneksellä. Raportointijaksolla sijoitimme yrityslainoihin yhteensä 2,94 MEUR.

Muutimme raportointikäytäntöjämme hieman edeltäviin raportteihin verrattuna poistamalla vaihtovelkakirjalainat lainasalkusta, koska ne eroavat riskiprofiililtaan selkeästi tavallisista lainoista. Nyt lainasalkussa huomioidaan siis pelkästään normaalit vieraan pääoman ehtoiset lainakierrokset.

salkkukatsaus

*Kassavirrat laskettu 10.000€ kertasijoitusten mukaan

Tarkastelujaksolla lainasalkkuun maksettiin yhteensä 34 121,11€ lainanlyhennyksiä ja 2 695,34€ korkomaksuja. Vastaavasti ajanjaksolla sijoitettiin kahdeksaan uuteen lainaan á 10 000€ eli yhteensä 80 000€. Salkun nettorahavirta oli kuukauden aikana siis -43 183,55€. Salkusta poistui kolme lainaa laina-ajan päättymisen ja lainapääoman takaisinmaksun myötä.

Lainasalkussa ei tapahtunut olennaisia muutoksia tarkastelujaksolla. Myönsimme muutamalle pandemiatilanteesta kärsineelle yritykselle lyhennysvapaita. Salkussa oli yksi maksuviivästys raportointijakson lopulla, mutta helmikuuhun mennessä kyseisen yhtiön rästit olivat kuitattu ja kaikkien lainojen maksut jälleen ajan tasalla. Nykyisen lainasalkun keskikorko on 10,06% ja keskimääräinen maturiteetti eli laina-aika on 1,36 vuotta. Salkkusimulaatiossamme olemme tehneet 10.000€ sijoituksen jokaiseen tekemäämme 53 lainakierrokseen 1.1.2017 alkaen. Lainat ovat maturiteetiltaan lyhyitä, joten suuri osa lainoista on jo maksettu takaisin. Tarkastelujakson lopussa lainasalkkumme on hajautunut yhteensä 21 lainaan.

lainojen jakauma, salkkukatsaus

Lue lisää lainasalkustamme ja sen kehityksestä Sijoittaja.fi:n salkkukatsauksesta!

Mikäli haluat varmistua, että pääset mukaan jokaiselle lainakierrokselle ja riittävä hajautus toteutuu, kannattaa harkita valtakirjamalliamme. Valtakirjassa sijoittaja valtuuttaa meidät tekemään puolestaan sijoituksen jokaiseen lainakierrokseen. Minimi kokonaissijoitussumma valtakirjoissa on 20.000€, mikä jakautuu vähintään 15 lainaan ajan myötä. Sijoitus yhtä lainaa kohti on 1000-2000€ ja sijoitukset tehdään 12-18 kuukauden aikana, joten koko summaa ei tarvitse sijoittaa kerralla.

Ole suoraan yhteydessä meihin vaikka sähköpostitse, mikäli tämä kiinnostaa.

Ja mikäli haluat kierroksista tiedon sähköpostiisi, liity mukaan sijoittajalistallemme!

Analysoimme kohteet ja toimimme kanssasijoittajina

SijoittajaPRO Corporate Finance analysoi ja arvio kuukausittain kymmeniä suoria sijoituskohteita ja esittelee parhaimmat mahdollisuudet sijoittajille. Pääset sijoittajana mukaan aikaisen vaiheen yhtiöihin yhdessä ammattisijoittajien kanssa, kustannustehokkaasti ja hajautetusti.

Uusimmat blogit
Kesäjuhlat Hailuodossa

SIJOITTAJA-groupin kesäjuhlat Hailuodossa

SIJOITTAJA-konsernin vuotuisat kesäjuhlat vietettiin tällä kertaa merellisellä Hailuodon saarella. Kaksipäiväiseen juhlaan mahtui maastopyöräilyä, paikallisia makuja ja tietysti uintia. Nyt jatkamme töitä hyvin levänneinä!

Lue lisää