Blogi

MeKiwi suuntaa onnistuneen rahoituskierroksen turvin kohti uutta pelijulkaisua

MeKiwi

SijoittajaPRO Corporate Financen perustama siemenvaiheen sijoitusyhtiö, Korpun Siemen Oy, oli mukana peliyhtiö MeKiwi Oy:n aikaisen vaiheen rahoituskierroksella. Kanssasijoittajinamme rahoituskierroksella olivat myös Nordic Option Oy sekä MeKiwin nykyiset osakkaat ja avainhenkilöt.

”Muutaman vuoden päästä MeKiwi on toivottavasti kaikkien tuntema brändi!”

Samuel Kuosmanen, MeKiwin toimitusjohtaja

VR-pelituotannon suunnannäyttäjä

MeKiwi on Suomen suurin VR-pelien kehittäjä ja julkaisija. Lisäksi yhtiön tarjontaan kuuluvat myös yritysasiakkaille räätälöidyt ohjelmistokehitys- ja web-palvelut. Oulussa päämajaansa pitävä yhtiön on perustettu vuonna 2014 ja sen liikevaihto on kohonnut yli miljoonan euron. Tällä hetkellä yhtiö työllistää noin 30 pelialan osaajaa.

MeKiwi on paitsi alansa suunnannäyttäjä, myös ensimmäinen pelialan yhtiö, johon Korpun Siemen sijoittaa. ”Peliteollisuus on usein nähty lottona ja hittibusineksenä. Pitkään myös meidän viestinnässämme toimme esille, että kaikkeen muuhun sijoitamme, paitsi peleihin. Kuitenkin, kun riittävän hyvä yhtälö toteutui tiimin, markkinamahdollisuuksien ja kanssasijoittajan osalta, uskalsimme heittää tuon harhaluulon romukoppaan. Olemme Korpun Siemenenä mielellämme mukana edistämässä MeKiwin seuraavaa pelijulkaisua”, toteaa Korpun Siemenen hallituksen jäsen Matias Itkonen.

MeKiwi mukana kasvavassa markkinassa

Virtuaalisen todellisuuden sisältömarkkina kasvaa erityisesti pelisisältöjen osalta kovaa vauhtia ja MeKiwi on tehnyt VR-rintamalla pitkäjänteistä työtä. Yhtiö on osoittanut pystyvänsä kehittämään ja markkinoimaan myös kansainvälisesti menestyviä pelejä. Onnistunut rahoituskierros mahdollistaa voimakkaan satsauksen markkinointiin, kun yhtiön seuraava tuote, Cave Digger 2 -peli julkaistaan. Rahoitus tarjoaa yhtiölle myös mahdollisuuden kokonaisvaltaiseen kehittämiseen ja kasvuun.

Yhtiön on määrä kasvattaa pelinjulkaisuvolyymiään, paitsi kehittämällä ja julkaisemalla omia pelejään, myös julkaisemalla ja markkinoimalla muiden pelintekijöiden pelejä. MeKiwin toimitusjohtaja Samuel Kuosmanen on vakuuttunut, että kasvu tuottaa tulosta: ”Tärkeää on jakelukanavaverkoston kehittäminen ja hallinta, jotta julkaistavat pelit ovat asiakkaiden saavutettavissa kaikilla merkittävimmillä ja suosituimmilla alustoilla. Muutaman vuoden päästä MeKiwi on toivottavasti kaikkien tuntema brändi!”

KIINNOSTUITKO?

Tarvitseeko yrityksesi rahoitusta? Hae yrityslainaamme! Entä haluatko aina ensimmäisenä tiedon uusista sijoituskohteistamme? Liity alta mukaan sijoittajalistallemme!

Analysoimme kohteet ja toimimme kanssasijoittajina

SijoittajaPRO Corporate Finance analysoi ja arvio kuukausittain kymmeniä suoria sijoituskohteita ja esittelee parhaimmat mahdollisuudet sijoittajille. Pääset sijoittajana mukaan aikaisen vaiheen yhtiöihin yhdessä ammattisijoittajien kanssa, kustannustehokkaasti ja hajautetusti.

Uusimmat blogit