Blogi

Sport Hotel Oulu: Kärppälinna-harjoituskeskuksen hotellisijoitus

Sport hotel oulu

Oulun Linnanmaalle syntyy Euroopan mittakaavassa ainutlaatuinen jääurheilukeskus juniorijääkiekkoilun tarpeisiin. Oulun Kärpät 46 ry tekee kaupungin nykyisten kahden jääkaukalon viereen junioreille kaksi jääkaukaloa lisää. Harjoituskeskusta täydentävät kuntosali, liiketilat sekä 79 hotellihuoneen Sport Hotel Oulu, mihin pääset sijoittajana mukaan yhdessä kanssamme.

Oheisella videolla Kärppien Lasse Kukkonen ja Sijoittaja-ryhmän perustaja Hannu Huuskonen kertovat sijoituskohteesta tarkemmin:

Miksi jääurheilukeskusta tarvitaan Ouluun?

Oulussa on huutava pula uusille jäähalleille, tarvetta olisi yhteensä kuudelle uudelle kaukalolle. Tällä harjoitushallihankkeella ratkaistaan akuuttia pulaa kahden kaukalon osalta, mikä parantaa lasten mahdollisuuksia liikkua monipuolisesti.

Miksi Kärpät tarvitsee harjoituskeskuksen junioreille?

Tärkeimpänä motivaattorina on tarjota kaikille junioreille mahdollisuus liikkua ja toteuttaa omia unelmiaan myös tulevaisuudessa.

Huippu-urheilun kannalta Kärpät on Suomen omavaraisin seura ja se tuottaa Suomessa eniten pelaajia huipulle. Jotta Kärpät pysyy huipulla myös Euroopan mittapuulla, on hanke elinehto Kärppien tulevaisuudelle. Harjoituskeskuksen yhteyteen sijoittuvat kuntosali, oheisharjoittelumahdollisuudet sekä hotelli muodostavat Euroopan tasolla ainutlaatuisen kokonaisuuden.

Minkälainen sijoitus hotellihuone on?

Ennen koronaa, hotellit ovat vuosia olleet Suomessa kaikista parhaiten tuottanut kiinteistösijoitusluokka. Lisäksi hotellihuone on hajauttava sijoitus esimerkiksi asuntosijoittajalle, kun kaikki kiinteistösijoitukset eivät ole yhdessä korissa.

Mitä sijoittajan pitää itse tehdä sijoituksen hoitamiseksi?

Sijoittaminen operaattorin vetämään hotellihuoneeseen on helppoa. Hotellihuoneen omistajat ovat yhteisessä poolissa ja operaattori huolehtii hotellin toiminnasta. Tuotot maksetaan omistusten suhteessa kaikille huoneenomistajille koko hotellin tuotoista. Tuotot sisältävät myös kiinteistöyhtiölle kuuluvien ravintolan ja kokoustilojen vuokratuotot.

Miksi hotelli tehdään linnanmaalle?

Hotellilla nähdään kaksi vahvaa käyttäjäryhmää, jotka tukevat toisiaan eri aikojen matkailussa ja tuottavat hyvän käyttöasteen kompaktille 79 huoneen premium budget hotellille.

Urheilu- ja perhematkailijat

Ainutlaatuinen 4 jääkaukalon kokonaisuus vetää viikonloppuisin turnaus-, vieraspeli- ja leirimatkailua jääurheiluun liittyen. Linnanmaalla on myös kävelymatkan päässä sijaitseva liikuntahalli, missä järjestetään tapahtumia ympäri vuoden. Lisäksi alueelle 2025 valmistuva Linnanmaan uimahalli lisää hotellin käyttöä. Tämä urheilukeskittymä on myös perhematkailun kannalta todella mielenkiintoinen kokonaisuus. Hotellihuoneet on suunniteltu siten, että ne soveltuvat hyvin 4 hengen perhe- ja urheilujoukkuematkailuun.

Työmatkailijat

Linnanmaalla sijaitsee Nokian kampuksen valmistumisen myötä yli 10 000 työpaikkaa. Alueen yritykset ovat Technopoliksen johdolla ilmaisseet tukensa hankkeelle ja tarvetta hotellille on. Lisäksi yliopiston ja ammattikorkeakoulun 14 000 opiskelijaa tuottavat työmatkailua alueelle. Tämä keskittymä takaa varmasti hyvän käyttöasteen hotellille, joka tarjoaa myös pitkäaikaista asumista.

Miten sijoittaja on mukana mahdollistamassa harjoituskeskusta?

Jokaiseen hotellihuonesijoitukseen sisältyy nimikkolahjoitus harjoitushallien mahdollistamiseksi. Mikäli hotellihanketta ei saada läpi, myöskään harjoitushallit eivät toteudu. Jokainen lahjoittaja saa nimensä harjoitushallin seinään muistona yhteisöllisestä sijoituksesta.

Kärpät, valtioneuvosto ja kaupunki ovat jo antaneet harjoitushallille tukensa. Harjoitushallin mahdollistamiseksi tarvitaan vielä viimeinen tuki Kärppä-yhteistyökumppaneilta ja sijoittajilta hotellihuonesijoituksen muodossa.

Hotellihuoneen myyntihinta ja yhtiölaina? Omistajan edut?

Hotellihuoneen velaton hinta on 149 900€ ja oma rahoitus 59 960€. Tämä sisältää nimikkolahjoituksen harjoitushallille ja SijoittajaPRO:n kautta sijoittaville on tarjolla vielä nopean varaajan alennusetu kesäkuun ajan. Hotellihuoneen omistajista muodostetaan klubi, jolle tarjotaan etuja kuntosalille, lounasravintolaan, kokoustiloihin ja myös hotellihuoneen omistajien yhteinen jääaika harjoitushallista.

Hotellin tuottoennuste?

Oulussa on selvä tarve lisähotellikapasiteetille. Oulun käyttöaste koronan jälkeen tänä vuonna on ollut 62% (v. 2019 67%) ja keskihinta 111€ (v. 2019 105€, v. 2021 104€). Sport Hotel Oulu tuottaa yli 10% omalle pääomalle maltillisella 99€ huonehinnalla ja 55% käyttöasteella. Mikäli hotelli saavuttaa realistisen, Oulun alueelle normaalin 60% käyttöasteen ja 111€ huonehinnan, oman pääoman tuotto on jo yli 15%.

Miten pääset hotellihuoneen omistajaksi?

Ole yhteydessä suoraan meihin puhelimitse tai sähköpostitse:

Matias Itkonen, 045 672 1414, matias.itkonen@sijoittajapro.fi

Hannu Huuskonen, 050 422 6331, hannu.huuskonen@sijoittaja.fi

Anni Rautio, 040 415 3850, anni.rautio@sijoittajapro.fi

Analysoimme kohteet ja toimimme kanssasijoittajina

SijoittajaPRO Corporate Finance analysoi ja arvio kuukausittain kymmeniä suoria sijoituskohteita ja esittelee parhaimmat mahdollisuudet sijoittajille. Pääset sijoittajana mukaan aikaisen vaiheen yhtiöihin yhdessä ammattisijoittajien kanssa, kustannustehokkaasti ja hajautetusti.

Uusimmat blogit

Yrityslainaraportti Q1/2024

Vuoden 2024 ensimmäinen kvartaali on päätöksessä yrityslainoihin sijoittamisen osalta. Lainanlyhennyksiä maksettiin salkkuun 2 740 079,42 € edestä. Raportointihetkellä lähes kaikki käytettävissä olevasta pääomasta oli sijoitettuna lainoihin.

Lue lisää