Blogi

Xipheran 480 000 € rahoituskierros vietiin onnistuneesti maaliin

Xiphera

SijoittajaPRO Corporate Financen vuonna 2022 käynnistämä siemenvaiheen sijoitusyhtiö, Korpun Siemen Oy, oli pääsijoittajana mukana Xipheran rahoituskierroksella. Mukanamme sijoituskierroksella olivat ankkurisijoittaja Gorilla Capital ja pääomasijoittaja Ääkköset Oy. sekä yksittäisiä sijoittajia. Rahoituskierroksen suuruus oli yhteensä 480 000€.

Kyberturvallisuus on valtava megatrendi ja olemme ylpeitä voidessamme ratkaista siihen liittyviä ongelmia Xipheran kanssa. Xipheralla on ainutlaatuinen tiimi, jolla on syvällinen tietämys laitteistopohjaisista tietoturvaratkaisuista. Pidämme yrityksistä, jotka kykenevät ensimmäisinä vuosinaan kasvamaan kannattavasti ilman ulkopuolista rahoitusta. Yksi sijoittamisen kultaisista säännöistä on: ”Älä sijoita mihinkään, mitä et ymmärrä”. Siitä huolimatta toteamme, että vaikka ymmärrämme kyberturvallisuutta vain rajallisesti, luotamme Xipheran tiimiin ja siksi sijoitamme yritykseen.

Xiphera Oy

Xiphera Oy on suomalainen yritys, joka suunnittelee laitteistopohjaisia tietoturvaratkaisuja, jotka pohjautuvat todistetusti toimiviin kryptografisiin algoritmeihin. Xipheralla on vankka asiantuntemus kryptografiasta, laaja kokemus järjestelmäsuunnittelusta ja syvällinen tietämys digitaalisesta logiikasta. Näiden ansiosta asiakkaamme voivat suojata kriittiset tietonsa ja resurssinsa.

Xiphera on tulovirralla rahoitettu yritys, joka on koko historiansa ajan keskittynyt orgaaniseen ja kannattavaan kasvuun. Ajoittain yritysten historiassa on kuitenkin hetkiä, jolloin ulkopuolisten sijoittajien mukaantulo mahdollistaa strategisia ja ennakoivia toimenpiteitä. Onnistuneen rahoituskierroksen jälkeen Xiphera voi nyt nopeuttaa muutostaan startup-yrityksestä voimakkaasti kasvavaksi scaleup-yritykseksi.

Myöhäiset siemenrahoituskierrokset kohdistuvat yleensä yrityksiin, jotka ovat todistetusti asiakasvetoisia ja joiden suunnitelmissa on jatkuva ja kiihtyvä kasvu. Koska Xiphera on viisivuotiskassavirraltaan positiivinen yritys – joka myös oli alkuperäisten perustajaosakkaidensa täysin omistama vuoteen 2022 asti – on se erinomainen kohde myöhäiselle siemenrahoitukselle. Tämän ulkoisen sijoituksen myötä Xiphera voi kasvattaa liiketoimintaansa ja jatkaa laajentumistaan kansainvälisille markkinoille.

”Ulkoiset sijoittajat tuovat yritykseemme myös merkittävää osaamista ja liiketoimintavaistoa”, kertoo Matti Tommiska, Xipheran toimitusjohtaja ja yksi perustajista. ”Onnistuneesti päätökseen viety rahoituskierros ja Xipheran äskettäin julkaistu valinta Business Finlandin Nuoret innovatiiviset yritykset (NIY) -ohjelmaan ovat meille työkaluja kansainvälisen kasvun kiihdyttämiseen. Olen vakuuttunut, että meistä tulee johtava turvallisten ja tehokkaiden kryptografisten IP-lohkojen (Intellectual Property Core) toimittaja FPGA- ja ASIC-piireille.” 

KanssaSijoittajiemme kommentit

”Vaikka yrityksen perustajat ovat tohtoreita ja yritys kehittää monimutkaista syväteknologiaa, Xiphera ei ole tieteellinen tutkimusprojekti. Se vastaa aitoon liiketoimintaongelmaan – jonka tärkeys korostuu näinä epävakaina aikoina – ja yrityksen perustajilla on terveen liiketoiminnallinen lähestymistapa. Pidämme perustajista, joilla on intohimoa asiakkaan ongelman ratkaisemiseen, joten Xipheran asenne sopi meille kuin valettu. Olemme innolla mukana Xipheran kehityksen seuraavissa askelissa.” – Risto Rautakorpi, Gorilla Capital.

”Kukaan ei voi laiminlyödä tietoturvallisuutta ja yksityisyyden suojaa. Kaikkien yritysten on turvattava immateriaalioikeutensa ja tekijänoikeuksien alaiset tietonsa, kuten tekoälymallit ja asiakassalaisuudet. Kryptografia on tässä avainasemassa ja siksi sen on toimittava nopeasti, paikallisesti ja luotettavasti. Sijoittamalla Xipheraan, sijoitamme merkittäviin trendeihin, kuten yksityisyyden suoja, Zero Trust -periaate, reunalaskenta sekä turvallinen koneoppiminen ja tekoäly. Ennen kaikkea sijoitamme mainioon tiimiin, joka voi ratkaista myös kvanttiturvallisesti maailmanlaajuisia tietoturvaongelmia.” – Ääkköset Oy.

KIINNOSTUITKO?

Yrittäjä, tarvitseeko yrityksesi rahoitusta? Hae yrityslainaamme! Entä haluatko tiedon aina uusista sijoituskohteistamme? Liity alta mukaan sijoittajalistallemme!

Analysoimme kohteet ja toimimme kanssasijoittajina

SijoittajaPRO Corporate Finance analysoi ja arvio kuukausittain kymmeniä suoria sijoituskohteita ja esittelee parhaimmat mahdollisuudet sijoittajille. Pääset sijoittajana mukaan aikaisen vaiheen yhtiöihin yhdessä ammattisijoittajien kanssa, kustannustehokkaasti ja hajautetusti.

Uusimmat blogit
Kesäjuhlat Hailuodossa

SIJOITTAJA-groupin kesäjuhlat Hailuodossa

SIJOITTAJA-konsernin vuotuisat kesäjuhlat vietettiin tällä kertaa merellisellä Hailuodon saarella. Kaksipäiväiseen juhlaan mahtui maastopyöräilyä, paikallisia makuja ja tietysti uintia. Nyt jatkamme töitä hyvin levänneinä!

Lue lisää