Blogi

Yrittäjän pääsiäisloma – Kuinka irrottautua työstä?

pääsiäisloma

Yrittäjän ei ole aina helppoa irrottaa otetta työstään edes lomalla. Tässä blogissa jaamme parhaat vinkkimme yrittäjän lomailuun. Pääsiäisen lomavinkit tarjoaa SijoittajaPRO Corporate Financen managing partner Matias ”Mylläri” Itkonen.

Millaisin miettein Pääsiäislomalle, huomioden erikoinen vuosi 2022?

Kyllä on maailma ollut mullillaan viime aikoina. Ensin sukellettiin koronaan, syksyllä sen luultiin jo olevan ohi, mutta jälleen vuoden vaihteen jälkeen sukellettiin. Kun maailma viimein näytti vapautuvan viruksesta, niin naapurissa lähdettiin käsittämättömään hyökkäyssotaan Ukrainaa vastaan.

Mietteet ovat hyvin ristiriitaiset. Toisaalta toiminta Corpussa on kasvanut ja kehittynyt todella hyvin, viime vuonna sijoitettiin 13,7 miljoonaa euroa ja Q1/2022 sijoitimme yli 6 miljoonaa euroa. Kaikki tuo tuntuu kuitenkin toissijaiselta, kun näemme, miten ukrainalaiset elävät pommisuojissa ja pakenevat sodan hirveyksiä.

Tällaisina hetkinä loma-aika onkin tärkeä käyttää rentoutumiseen ja akkujen lataamiseen.

Miten yrittäjä onnistuu lomailemaan?

Jokainen yrittäjä lomailee omalla tyylillään. Allekirjoittaneella lomailun malli on jo vuosikymmeniä säilynyt samana. Varsinaisesti työstä en päästä irti missään vaiheessa, mutta vietän pohjoisilla keväthangilla aina pidemmän pätkän. Aamusta mennään mäkeen laskettelemaan ja iltapäivästä pidetään palavereja. Läppärillä työskennellessäni voin valita aina mökin parhaat paikat työntekoon. Tämä on toiminut minulle ja perheelle erinomaisesti, viime kaudella laskupäiviä kertyikin 50.

Jäävätkö työasiat kokonaan pois? Kuinka se tapahtuu?

Pääsiäisviikonloppu on yleensä aika rauhallinen, mutta viikolla rahoitus- ja sijoitusmahdollisuudet eivät ole tauolla. Vaikka uusia kohteita ei analysoisi tai tekisi sijoituksia, portfolioyhtiöt vaativat hellää huolenpitoa. Siksi oman työni kannalta on parempi tehdä vähän töitä myös lomalla kuin jättää kymmeniä sähköposteja ja soittopyyntöjä odottamaan loman päättymistä.

Vaikka yrittäjä painaa hommia lomalla, emme tietenkään vaadi sitä analyytikoiltamme. Heidän lomansa on pyhitetty lomailuun ja silloin saa jättää työkoneen ja -sähköpostit aukaisematta.

Parhaat keinot työstä irrottautumiseen ja rentoutumiseen?

Ainakin itselläni vapaa-ajan tekemisen pitää olla riittävän tehokasta ja keskittymistä vaativaa, jotta ajatukset eivät voi harhailla työasioihin. En ehdi analysoida yrityslainan takaisinmaksua ja kassavirran uskottavuutta, kun paahdan alas Pyhän mustaksi merkattua Piste Palanderia reidet maitohapoilla.

Myllärin Pääsiäislomavinkit?

Lasketteluhommia on tullut painettua jo vajaat neljä vuosikymmentä, pääsääntöisesti Rukalla ja Pyhällä, joten parhaat vinkit voin heittää juuri sieltä! Myllärin vinkit pääsiäiselle:

Tehokkaan yrittäjän aamumäet

Pääsiäisenä Pyhän hissit avautuvat jo kello 8.00, jolloin ammattilaiset ovat painamassa tehokkaita mäkiä useamman tunnin ennen jonoja! Kun ruuhkat saapuvat mäkeen, siirrytään lounaan kautta hiihtohommiin.

Paras After Ski

Pääsiäisenä Rukalla on suunnistettava Saaruan taakse Pessari-rinteeseen ja sieltä löytyvälle legendaariselle Monomestan aurinkoterassille. Rinteessä on myös erinomainen ja vaihteleva profiili, joten juomien välissä kannattaa ottaa aina pari nousua niin pysyy tikissä.

Paras After Ski -juoma

On vain yksi Hanki Baari ja sen virkistävä Talon Lonkero. Aina on harmaa päivä, vaikka auringon paisteessa.

Laiskan yrittäjän off-piste

Jos skinnaaminen ei nappaa, niin mene Pyhän pohjoisrinteille. Sieltä löytyy rinteen vierestä erinomaista metsäpuuteria ja sopivilla laskulinjoilla pääset takaisin pohjoisrinteen hisseille. Ankkurihissi on juuri korvattu kuomullisella express-tuolihissillä, niin eipä mukavuudenhaluinen off-piste-sijoittaja-laskettelija muuta tarvitsekaan!

Hyvää Pääsiäislomaa toivotellen,

Mänäging Pärtner ”Mylläri” Itkonen

Analysoimme kohteet ja toimimme kanssasijoittajina

SijoittajaPRO Corporate Finance analysoi ja arvio kuukausittain kymmeniä suoria sijoituskohteita ja esittelee parhaimmat mahdollisuudet sijoittajille. Pääset sijoittajana mukaan aikaisen vaiheen yhtiöihin yhdessä ammattisijoittajien kanssa, kustannustehokkaasti ja hajautetusti.

Uusimmat blogit

Yrityslainaraportti Q1/2024

Vuoden 2024 ensimmäinen kvartaali on päätöksessä yrityslainoihin sijoittamisen osalta. Lainanlyhennyksiä maksettiin salkkuun 2 740 079,42 € edestä. Raportointihetkellä lähes kaikki käytettävissä olevasta pääomasta oli sijoitettuna lainoihin.

Lue lisää