Blogi

Yrityslainaa siltarahoituksen avulla – Mikä on siltalaina?

siltalaina

Pohdittaessa lainaa yritykselle, on hyvä tiedostaa eri lainamallien vaihtoehdot ja niille tyypillisimmät piirteet. Oikeanlaisen lainan valinnalla on suuri merkitys kannattavuuteen ja kustannuksiin. Tämän artikkelin tarkoituksena on kertoa tarkemmin, mikä on siltalaina ja mitkä ovat siltalainan ominaisuudet, joita yrittäjä voi hyödyntää rahoituksen valinnassa.

Mikä on siltalaina?

Siltalainaksi kutsutaan joustavaa ja lyhytaikaista yrityslainaa, jonka avulla yritys voi hankkia rahoitusta ennalta sovittua, tulevaa kassavirtaa vastaan. Tyypillisesti kyseessä on jokin projekti, jonka kustannukset syntyvät ennakkoon ja tulot saadaan vasta hankkeen päätyttyä. Tällaisia tilanteita voivat olla esimerkiksi suuret asiakasprojektit tai esimerkiksi Business Finlandin tuotekehityshankkeet.

Siltalainassa laina maksetaan takaisin, kun projekti on päättynyt ja loppuasiakas tai Business Finland on maksanut yhtiölle ennalta sovitun maksuerän. Tuleva kassavirta siis pantataan siltalainan vakuudeksi. Usein tällaisissa lainaratkaisuissa käytetään myös erillistä sulkutiliä, jonne kassavirta ohjataan. Laina-aika siltalainoissa on lyhyt, yleensä kolmesta kuukaudesta 12 kuukauteen.

Yhtiöillä on usein vaikea löytää käyttöpääomaa projekteille, joissa kustannukset syntyvät ennakkoon ja asiakkaalta saapuvat maksut tulevat loppupainotteisesti. Perinteiset rahoittajat eivät näe vakuusarvoa tulevilla kassavirroilla. Pahimmassa tapauksessa yhtiö joutuu toteuttamaan osakeannin, vaikka rahoituksen tarve olisikin vain lyhytaikainen. Me tarjoamme siltarahoitusta näitä hankkeita varten. Siltarahoitusta voi hakea esimerkiksi asiakasprojekteihin, Business Finlandin lainoihin tai ELY-keskuksen avustuksiin. Tarkastelemalla jokaista rahoitushakemusta omana kokonaisuutenaan, pystymme toimimaan joustavasti ja löytämään sekä yhtiölle että sijoittajille houkuttelevan ratkaisun.

Kiinnostuitko?

Tarvitseeko yrityksesi siltarahoitusta? Jätä lyhyt rahoitushakemus tiimillemme, niin olemme sinuun yhteydessä! Alta voit myös liittyä mukaan sähköpostilistallemme, jos olet kiinnostunut kuulemaan uusista sijoituskohteistamme!

Analysoimme kohteet ja toimimme kanssasijoittajina

SijoittajaPRO Corporate Finance analysoi ja arvio kuukausittain kymmeniä suoria sijoituskohteita ja esittelee parhaimmat mahdollisuudet sijoittajille. Pääset sijoittajana mukaan aikaisen vaiheen yhtiöihin yhdessä ammattisijoittajien kanssa, kustannustehokkaasti ja hajautetusti.

Uusimmat blogit