Blogi

Yrityslainaraportti Q1/2022

Yrityslainoihin sijoittaminen tuo hajautusta salkkuun

Hyvät sijoittajat, tässä vuoden 2022 ensimmäinen yrityslainaraportti!

Ensimmäisellä vuosineljänneksellä kehitys jatkui erinomaisena, viime vuoden vahvaa kysyntää seuraten. Vuoden 2022 ensimmäisellä kvartaalilla sijoitimme yrityslainoihin yhteensä 4,0 MEUR.

Teimme tarkastelujaksolla yhden poikkeuksellisen suuren lainakierroksen, joka oli kooltaan 2,5 MEUR.

Tarkastelujaksolla lainasalkkuun maksettiin yhteensä 49 048,57€ lainanlyhennyksiä ja 4 281,91€ korkomaksuja. Vastaavasti ajanjaksolla sijoitettiin viiteen uuteen lainaan á 10 000€ eli yhteensä 50 000€. Salkun nettorahavirta oli tarkastelujakson aikana siis 3 330,48€ uusien sijoitusten myötä. Salkusta poistui tarkastelujaksolla kolme lainaa laina-ajan päättymisen ja lainapääoman takaisinmaksun myötä.

Maksuviiveitä oli Q4/2021-salkkuraportin tapaan kaksi. 

  • 1. laina: Yhtiön maksusuorituksia on myöhässä yli 90pv. Yhtiötä on haettu konkurssiin. Lainalla on sekä emoyhtiön sekä yrittäjän takaus. Lainaa on lyhennetty ja lainapääomaa on jäljellä 60% alkuperäisestä määrästä. 
  • 2. laina: Yhtiön maksusuoritus on myöhässä alle 30pv. Laina on erääntynyt kokonaan maksettavaksi raportin jälkeen 15.4. Yhtiön lainasuoritukset ovat olleet ennenkin 1-3kk myöhässä, mutta lopulta aina maksettu. Lainalla on yhtiön pääomistajan henkilötakaus koko lainasummalle. Lainaa on jäljellä 44% alkuperäisestä määrästä.

Lainasalkun keskikorko ja keskimääräinen maturiteetti eli laina-aika ovat laskeneet hieman edellisestä kvartaalista. Lainasalkun keskikorko on tällä hetkellä 9,84% ja maturiteetti 1,39 vuotta, kun edellisellä kvartaalilla vastaavat luvut olivat 9,89% ja 1,47 vuotta.

Lainasalkkusimulaatiossamme olemme tehneet 10 000€ sijoituksen jokaiseen tekemäämme 81 lainakierrokseen 1.1.2017 alkaen. Tarkastelujakson lopussa lainasalkkumme on jakaantunut yhteensä 32 lainaan, joka on jo hyvä hajautus, sillä mikään yksittäinen laina ei ylitä 5% kokonaisallokaatiosta.

Mikäli haluat varmistua, että pääset mukaan jokaiselle lainakierrokselle ja riittävä hajautus toteutuu, kannattaa harkita valtakirjamalliamme. Valtakirjassa sijoittaja valtuuttaa meidät tekemään puolestaan sijoituksen jokaiseen lainakierrokseen. Pienin kokonaissijoitussumma valtakirjoissa on 50 000€, mikä jakautuu vähintään 20 lainaan ajan myötä. Sijoitus yhtä lainaa kohti on 1000-5000€ ja sijoitukset tehdään 12-18 kuukauden aikana, joten koko summaa ei tarvitse sijoittaa kerralla.

KIINNOSTUITKO?

Ole meihin yhteydessä sähköpostitse henri.palomaki@sijoittajapro.fi, mikäli valtakirjamallimme kiinnostaa.

Entä tarvitseeko yrityksesi lainarahoitusta kauttamme? Täytä lyhyt lainahakemuksemme, niin olemme teihin yhteydessä!

Ja mikäli haluat aina uusista sijoituskierroksista tiedon sähköpostiisi, liity alta mukaan sijoittajalistallemme.

Analysoimme kohteet ja toimimme kanssasijoittajina

SijoittajaPRO Corporate Finance analysoi ja arvio kuukausittain kymmeniä suoria sijoituskohteita ja esittelee parhaimmat mahdollisuudet sijoittajille. Pääset sijoittajana mukaan aikaisen vaiheen yhtiöihin yhdessä ammattisijoittajien kanssa, kustannustehokkaasti ja hajautetusti.

Uusimmat blogit

Yrityslainaraportti Q1/2024

Vuoden 2024 ensimmäinen kvartaali on päätöksessä yrityslainoihin sijoittamisen osalta. Lainanlyhennyksiä maksettiin salkkuun 2 740 079,42 € edestä. Raportointihetkellä lähes kaikki käytettävissä olevasta pääomasta oli sijoitettuna lainoihin.

Lue lisää