Blogi

Yrityslainaraportti Q2/2023

yrityslainaraportti Q2/2023

Vuoden 2023 toinen yrityslainaraportti

Vuoden 2023 toinen kvartaali on tullut nyt päätökseen yrityslainoihin sijoittamisen osalta. Toisella kvartaalilla uusia sijoituksia tehtiin yhteensä kolme kappaletta. Kvartaalin aikana kahdeksan lainaa päättyi.

yrityslainaraportti Q2/2023

Tarkastelujaksolla lainasalkkuun maksettiin yhteensä 65 222,11 € lainanlyhennyksiä ja 5 084,49 € korkomaksuja. Vastaavasti ajanjaksolla uusia yrityslainasijoituksia tehtiin yhteensä 30 000 € edestä. Tarkastelujakson aikana salkun nettorahavirta oli siis 40 306,60 € positiivinen, kun useampi laina päättyi juuri tämän kvarttaalin aikana. Tarkastelujakson aikana salkusta poistui kahdeksan lainaa, laina-ajan päättymisen ja lainapääoman takaisinmaksun myötä sekä kahden lainan alaskirjauksen myötä.

Alaskirjausten yhteissumma toisella kvartaalilla 7357,55 €. Kummankin lainan osalta oli ehditty maksaa jo merkittävä summa lainoista takaisin. Alaskirjautuissa lainoissa on henkilötakauksia, joten odotettavissa on takaisinmaksuja myöhemmin prosessin edetessä.

Salkussa on tarkasteluhetkellä 3 lainaa myöhässä. Kahden lainan myöhästymiset on hoidettu tarkastelujakson jälkeen, yhdestä lainasta on odotettavissa luottotapahtuma. Lainassa  on henkilötakaus, josta on odotettavissa suorituksia.

Yrityslainojen korkotuotot ja hajautus

Lainasalkun keskikorossa ja laina-ajoissa ei ole tapahtunut merkittäviä muutoksia aikaisempiin kvartaaleihin verrattuna. Lainasalkun keskikorko on tällä hetkellä 10,00 % ja maturiteetti 1,32 vuotta.

Lainasalkkusimulaatiossamme olemme tehneet 10 000 € sijoituksen jokaiseen tekemäämme 109 lainakierrokseen 1.1.2017 alkaen. Tarkastelujakson lopussa lainasalkussa on pääomia 198 462,24 €. Salkku on jakaantunut yhteensä 36 lainaan, mikä on jo hyvä hajautus, koska keskimäärin yksi laina vastaa noin 2,8 % salkun varoista. Todellisuudessa uudemmilla lainoilla on suurempi paino ja vanhemmilla paino on pienempi.

Mikäli haluat varmistua, että pääset mukaan jokaiselle lainakierrokselle ja riittävä hajautus toteutuu, kannattaa harkita valtakirjamalliamme. Valtakirjassa sijoittaja valtuuttaa meidät tekemään puolestaan sijoituksen jokaiseen lainakierrokseen. Pienin kokonaissijoitussumma valtakirjoissa on 50 000 €, mikä jakautuu vähintään 15 lainaan ajan myötä. Sijoitus yhtä lainaa kohti on 2500–5000 € ja sijoitukset tehdään 12–18 kuukauden aikana, joten koko summaa ei tarvitse sijoittaa kerralla.

KIINNOSTUITKO?

Ole meihin yhteydessä sähköpostitse, mikäli valtakirjamallimme kiinnostaa. 

Entä tarvitseeko yrityksesi lainarahoitusta kauttamme? Täytä lyhyt lainahakemuksemme, niin olemme teihin yhteydessä! Ja mikäli haluat aina uusista sijoituskierroksista tiedon sähköpostiisi, liity alta mukaan sijoittajalistallemme.

Analysoimme kohteet ja toimimme kanssasijoittajina

SijoittajaPRO Corporate Finance analysoi ja arvio kuukausittain kymmeniä suoria sijoituskohteita ja esittelee parhaimmat mahdollisuudet sijoittajille. Pääset sijoittajana mukaan aikaisen vaiheen yhtiöihin yhdessä ammattisijoittajien kanssa, kustannustehokkaasti ja hajautetusti.

Uusimmat blogit