Yrityslainaraportti Q4/2021

yrityslaina

Hyvät sijoittajat, yrityslainaraportti!

Loppuvuosi on aina kiireistä aikaa lainamarkkinoilla ja vuosi 2021 päättyikin odotusten mukaisesti vahvan kysynnän merkeissä. Yrityslainaraportti kertoo, että neljännellä kvartaalilla sijoitimme yrityslainoihin yhteensä 4,44 MEUR, mikä on yksittäisen kvartaalin ennätysmäärä.

Teimme tarkastelujaksolla peräti kaksi 1 MEUR lainakierrosta, jotka nostivat lainakierrosten keskimääräistä kokoa kvartaalilla.

Tarkastelujaksolla lainasalkkuun maksettiin yhteensä 55 288,75€ lainanlyhennyksiä ja 4 058,63€ korkomaksuja. Vastaavasti ajanjaksolla sijoitettiin kahdeksaan uuteen lainaan á 10 000€ eli yhteensä 80 000€. Salkun nettorahavirta oli tarkastelujakson aikana siis -20 652,62€ uusien sijoitusten myötä. Salkusta poistui viisi lainaa laina-ajan päättymisen ja lainapääoman takaisinmaksun myötä.

Q3-yrityslainaraportissa oli kolme maksuviivästystä. Viime kvartaalilla määrä laski kahteen, joista toisesta olemme onnistuneet perimään lähes koko lainapääoman.

  1. laina: Yhtiö pääsi velkasaneeraukseen ja lainan takaajat maksoivat takausosuutensa eli lähes koko lainasumman. Maksamatta on enää 4,5% alkuperäisestä lainapääomasta sekä osa koroista. Lainan jäljellä oleva pääoma ja korot maksetaan saneerausohjelman mukaisesti 5 vuoden maksuohjelmalla. Lainan maksuohjelma on muuttunut, jatkossa emme käsittele tätä lainaa viiveessä olevana, mikäli saneerausohjelman aikataulussa pysytään.
  2. laina: Yhtiön maksusuorituksia on myöhässä yli 90pv. Lainan saamisista on jätetty velkomuskanne käräjäoikeuteen ja oikeudellinen perintä on käynnissä. Lainalla on emoyhtiön sekä yrittäjän takaus. Lainaa on lyhennetty ja lainapääomaa on jäljellä 60% alkuperäisestä määrästä.

Lainasalkun keskikorko ja keskimääräinen maturiteetti eli laina-aika ovat nousseet hieman edellisestä kvartaalista. Lainasalkun keskikorko on tällä hetkellä 9,89% ja maturiteetti 1,47 vuotta.

Lainasalkkusimulaatiossamme olemme tehneet 10.000€ sijoituksen jokaiseen tekemäämme 76 lainakierrokseen 1.1.2017 alkaen. Tarkastelujakson lopussa lainasalkkumme on jakaantunut yhteensä 30 lainaan, mikä on jo hyvä hajautus, eikä yksittäinen laina ylitä 5% kokonaisallokaatiosta.

Mikäli haluat varmistua, että pääset mukaan jokaiselle lainakierrokselle ja riittävä hajautus toteutuu, kannattaa harkita valtakirjamalliamme. Valtakirjassa sijoittaja valtuuttaa meidät tekemään puolestaan sijoituksen jokaiseen lainakierrokseen. Minimissään kokonaissijoitussumma valtakirjoissa on 50.000€, mikä jakautuu vähintään 20 lainaan ajan myötä. Sijoitus yhtä lainaa kohti on 2500-5000€ ja sijoitukset tehdään 12-18 kuukauden aikana, joten koko summaa ei tarvitse sijoittaa kerralla.

Kiinnostuitko?

Ole meihin yhteydessä sähköpostitse osoitteeseen henri.palomaki@sijoittajapro.fi, mikäli valtakirjamallimme kiinnostaa.

Entä tarvitseeko yrityksesi lainarahoitusta kauttamme? Täytä lyhyt lainahakemuksemme, niin olemme teihin yhteydessä.

Ja mikäli haluat kierroksista tiedon sähköpostiisi, alta pääset liittymään mukaan sijoittajalistallemme.

ANALYSOIMME KOHTEET JA TOIMIMME KANSSASIJOITTAJINA

SijoittajaPRO Corporate Finance analysoi ja arvio kuukausittain kymmeniä suoria sijoituskohteita ja esittelee parhaimmat mahdollisuudet sijoittajille. Pääset sijoittajana mukaan aikaisen vaiheen yhtiöihin yhdessä ammattisijoittajien kanssa, kustannustehokkaasti ja hajautetusti

corpun tiimi

Corpun tiimi: Matias, Managing partner

Oma esittely ja työhistoria Hei! Olen Matias ”Mylläri” Itkonen, lapsiperheellinen nelikymppinen. Perheeseeni kuuluu myös pieni amerikanpaimenkoira Messi. Olen useamman polven oululainen ja valmistunut Oulun kauppakorkeakoulusta

Lue lisää
kvartaaliraportti q4-2022

Yrityslainaraportti Q4/2022

KVARTAALIRAPORTTI VUODEN 2022 VIIMEISELTÄ NELJÄNNEKSELTÄ Vuosi 2022 saatiin päätökseen ja vuoden viimeinen kvartaaliraportti on valmis. Viimeisellä kvartaalilla sijoitimme yrityslainoihin yhteensä 3,4 MEUR. Koko vuoden saldo

Lue lisää
Foppa Oy

Asiakastarina: Foppa Oy

Foppa Oy on suomalainen vuonna 2019 perustettu yhtiö, joka tarjoaa yrityksille markkinointibudjettien rahoitusta, toimialasta ja kokoluokasta riippumatta. Foppan avulla yritykset voivat maksimoida markkinointibudjettinsa, optimoida käyttöpääomia

Lue lisää
yrityslainan korko

Miten yrityslainan korko määräytyy?

Yrityslainan korko ja sen määräytyminen on yksi yritysrahoituksen perinteisistä ikuisuuskysymyksistä ja aihe nousee nykyisessä taloustilanteessa entistä aktiivisemmin esille. Tässä artikkelissa tarkoituksemme on käydä läpi yrityslainan

Lue lisää