Blogi

Corpun lainahajautus: Miten lainamme jakautuvat maakuntien ja toimialojen välillä?

Me SijoittajaPRO Corporate Financella olemme tarjonneet vaihtoehtoista yritysrahoitusta vuodesta 2016 alkaen. Meille on erityisen tärkeää tukea kotimaisten kasvuyritysten toimintaa ja näin olla mukana luomassa elinvoimaa ja mahdollistamassa työpaikkoja. Nyt esittelemme toimintamme alusta alkaen lainakierrosten hajautusta toimialoittain ja maakunnittain.

Suomen 19 maakunnasta olemme lainoittaneet 12 maakunnan yrityksiä. Näiden lisäksi yksi lainakierros on tehty myös Ruotsin puolelle, Norrbottenin maakuntaan. Ruotsiin tehdyn lainan koko oli 250 000 euroa. Lainan prosentuaalinen osuus kaikista tehdyistä lainoista on 0.76 % ja sijoitetun pääoman prosentti kaikesta sijoitetusta pääomasta on 0.52 %. Lukujenkin valossa olemme siis panostaneet erittäin voimakkaasti suomalaisten yritysten rahoittamiseen.

Corpun lainahajautus Suomessa

Maakunnallinen lainahajautus

Lainoitetuista kahdestatoista maakunnasta kolme nousee selvästi kärkipaikoille: Uusimaa on saanut 55 lainaa, Pohjois-Pohjanmaa puolestaan 18 ja Etelä-Pohjanmaalle on kertynyt 11 lainaa. Suurin keskimääräinen lainasumma löytyy kuitenkin Keski-Suomesta. Siellä lainan koko on keskimäärin ollut 600 000 euron paikkeilla, vaikka maakunnan yrityksiä on toistaiseksi rahoitettu vasta viiden lainan verran. Toiseksi suurin lainan keskikoko on Etelä-Pohjanmaalla; noin 591 247 €. Pohjois-Pohjanmaalta löytyy kolmanneksi suurin lainan keskikoko; 483 000 €. Eniten lainoitetulla Uudellamaalla lainan keskikoko on pyörinyt 335 384 euron paikkeilla. 

Maakuntien kärkikolmikon kokonaisprosentti kaikista tehdyistä lainoista on 64,12 %. Sijoitetun pääoman prosentuaalinen osuus kaikesta sijoitetusta pääomasta on 70,52 %. 

Varsinais-Suomeen olemme tehneet yhdeksän lainaa ja siellä lainan keskikoko pyörii noin 281 666 eurossa. Pirkanmaalle olemme myöntäneet viidenneksi eniten lainoja; seitsemän kappaletta. Keskimääräinen koko Pirkanmaan lainoissa on ollut noin 253 746 €. Keski-Suomen lisäksi olemme myöntäneet viisi lainaa myös Päijät-Hämeen, Etelä-Savon sekä Satakunnan maakunnissa sijaitseviin yrityksiin. Näiden lainojen keskikoko vaihtelee laajasti, Keski-Suomen lainojen keskikoon ollessa suurin ja Etelä-Savon pienin. Etelä-Savon viiden lainan keskikoko on ollut vain 86 800 €.

Toimialojen lainahajautus

Tekemistämme lainoista löytyy hajontaa monipuolisesti eri toimialoille. Kirjoitimme aikaisemmin myös artikkelin, jossa esittelimme tapauskohtaisesti, miten eri toimialoilla toimivien yritysten luvut ovat kasvaneet rahoituksemme seurauksena.

Lainoja on jakautunut merkittävästi eniten rakentamisen ja tekniikan aloille. Pelkästään eri tekniikan aloille myönnettyjen lainojen keskikoko nousee reilusti yli miljoonan euron. Olemme rahoittaneet esimerkiksi muutamaa tietokoneohjelmointiin keskittyvää yritystä. Olemme olleet mukana tukemassa myös useamman tietokoneita sekä muita elektroniikkalaitteita valmistavien yritysten kasvua. Kyseinen toimiala on saanut meiltä yhden suurimmista yksittäisistä myöntämistämme lainoista, jonka koko oli 1 012 000 €.

Muita suurimpia lainojen keskikokoja löytyy tukkukauppa-, kiinteistö- ja eläintuotantoalalta. Pelkästään kiinteistövuokrauksen sekä muun kiinteistötoiminnan parissa toimiviin yrityksiin olemme sijoittaneet yli miljoona euroa. Eri tukku- ja vähittäiskaupat ovat myös yksi isoimmista rahoituskohteistamme. Esimerkiksi vähittäiskaupan alalle olemme tehneet yhden 700 000 € sijoituksen. Toimialojen Muut-osuus koostuu esimerkiki hoitopalvelu-, ruoka ja juoma-, kiinteistöpalvelu- sekä puuteollisuusaloista.

KIINNOSTUITKO?

Yrittäjä, tarvitseeko yrityksesi lainarahoitusta kauttamme? Täytä lyhyt lainahakemuksemme, niin olemme teihin yhteydessä! Ja mikäli sijoittajana haluat aina uusista sijoituskierroksista tiedon sähköpostiisi, liity alta mukaan sijoittajalistallemme.

Analysoimme kohteet ja toimimme kanssasijoittajina

SijoittajaPRO Corporate Finance analysoi ja arvio kuukausittain kymmeniä suoria sijoituskohteita ja esittelee parhaimmat mahdollisuudet sijoittajille. Pääset sijoittajana mukaan aikaisen vaiheen yhtiöihin yhdessä ammattisijoittajien kanssa, kustannustehokkaasti ja hajautetusti.

Uusimmat blogit
Kesäjuhlat Hailuodossa

SIJOITTAJA-groupin kesäjuhlat Hailuodossa

SIJOITTAJA-konsernin vuotuisat kesäjuhlat vietettiin tällä kertaa merellisellä Hailuodon saarella. Kaksipäiväiseen juhlaan mahtui maastopyöräilyä, paikallisia makuja ja tietysti uintia. Nyt jatkamme töitä hyvin levänneinä!

Lue lisää