Blogi

Corpun tiimi: Matias Itkonen, Managing partner

corpun tiimi

Oma esittely ja työhistoria

Hei! Olen Matias ”Mylläri” Itkonen, lapsiperheellinen nelikymppinen. Perheeseeni kuuluu myös pieni amerikanpaimenkoira Messi. Olen useamman polven oululainen ja valmistunut Oulun kauppakorkeakoulusta rahoituksen koulutusohjelmasta 2000-luvun alkuhämärissä. Vapaa-aikanani pelaan jalkapalloa ja futsalia, laskettelen, pyöräilen sekä hiihdän. Lisäksi tärkeänä erikoisroolina on vanhemman lapseni jalkapallo- ja koripallo harrastusten tukeminen ja ohjaaminen kohti suurta tähteyttä.

Työhistoriassani olen tehnyt Corporate finance -töitä viitisen vuotta, ennen kuin siirryin kasvuyhtiön talous- ja kehitysjohtajaksi sote-alalle. Tästä matka jatkui saman konsernin sisällä lääkäriyhtiön perustajaksi ja toimitusjohtajaksi, mistä jäin pois seitsemän vuoden työrupeaman jälkeen vuonna 2016, vähän ennen kuin yhtiö myytiin suuremmalle toimijalle toimialan sisällä. Lisäksi olen toiminut koko työurani ajan startup-yhtiöiden parissa, perustaen muutaman, sijoittaen useampaan ja neuvoen ja viisastellen vielä useampaa.

Rooli ja työtehtävä Corpussa

Olen Corpun Managing partner, eli toimin yhtiön hallituksen puheenjohtajana ja vedän yhtiön toimintaa vastaavana partnerina. Erinomainen tiimini huolehtii suurimmaksi osaksi kohteiden numeropuolen analysoinnin, joten minun vastuullani on kanssasijoittajasuhteidemme hoito, analysoitavien yhtiöiden liiketoiminnan arviointi sekä sijoitusehtojen neuvottelu kohdeyhtiöiden kanssa. Lisäksi toimin olemassa olevien portfolioyhtiöiden liiketoiminnan tukena ja rakennan verkostomallisesti yhteistyökumppanuuksia niin VC-sijoittajien, perheiden sijoitusyhtiöiden kuin muidenkin lainarahoittajien kanssa.

Oman sijoituskiinnostukseni alku

Ensimmäiset sijoitukseni tein alaikäisenä IT-kuplan aikana Data Fellowsiin eli nykyiseen F-secureen, ja tein hyvän tilin heti ensimmäisinä päivinä pörssissä. Tästä eteenpäin laajensin osakeportfoliotani säästöilläni tasaisesti. Toinen tärkeä osuus sijoituskiinnostukseni heräämisessä on ollut pokeriurani. Opiskeluaikani lopussa ja sen jälkeen pelasin jokusen vuoden pokeria ihan tosissaan elääkseni. Tällöin riski-tuottosuhteet ja todennäköisyydet tulivat hyvinkin tutuiksi, mitä voin hyödyntää tänäkin päivänä työssäni.

Matias Itkonen, Managing partner

Oma kokemus ja herääminen listaamattomien yhtiöiden mielenkiintoiseen maailmaan

Olen yrittäjäsuvun lapsi ja yrittäjyys on virrannut suonissani aina; suvussa minua on pidettyä Leksa-papan ”kopiona” jo pitkään. Ensimmäisen sivutoimisen yhtiöni perustin ensimmäisessä työpaikassani ollessani, jo parin vuoden työskentelyn jälkeen. Löysimme hyvän porukan ja lähdimme valloittamaan softa-alaa. Yhtiö meni konkurssiin kolmen vuoden jälkeen, mutta sen raunioilta löytyi porukka seuraavaan yhtiööni, joka on edelleen toiminnassa ja kasvaa KV-markkinassa. Koko alkutyöurani olin kiinnostunut startup- ja kasvuyhtiöistä ja yrittämisestä. Mahdollisuus tähän syntyi vuonna 2016 vapauduttuani palkkatyöstä, jolloin päätin lähteä yrittäjäksi sijoittamaan ja auttamaan suomalaisia kasvuyhtiöitä rahoituksen saralla. Toki valinnassani isona tukena toimivat Sijoittaja.fi:n perustajat Hannu & Timo, jotka houkuttelivat minut vetämään Corppua.

Mikä työssäni kiinnostaa/motivoi?

Minua motivoi yrittäjien ja yhtiöiden tukeminen kasvun polulla. Nyt kun seitsemän vuoden jälkeen on läpikäytynä nelinumeroinen määrä analysoituja yhtiöitä, meille on tiiminä syntynyt hyvä käsitys yhtiöiden tarpeista ja niistä yhtiöistä, joita me voimme sijoittajiemme kanssa auttaa matkalla menestykseen. Sijoitan itse jokaiseen kohdeyritykseen yhdessä sijoittajiemme kanssa ja on mukava seurata onnistumisia myös oman perheyhtiön taseen kautta. Toisena tärkeänä osana työviihtyvyyttä ovat meidän mahtavat ja osaavat sijoittajat eri toimialoilta. Ei tule vastaan yhtään sellaista yhtiötä, johon sijoittajistamme ei löytyisi erikoisosaajaa ja apua yhtiön analysointiin sekä sjioituksen jälkeen tueksi portfolioyhtiönä kasvun tiellä. Päivittäin puhelimeni soi ja siellä on uusi yhtiö, joka tarvitsee rahoitusta, sijoittaja, joka on kiinnostunut sijoittamaan yhdessä meidän kanssamme tai yhteistyökumppani, joka hakee rahoitusalan ratkaisua toimintaansa. Ei voi valittaa!

Kerro joku hauska tapahtuma tai tapa sijoittaja-ryhmän työporukasta?

Sisäiset palaverit arjen aherruksessa sovitaan usein epävirallisella aikataululla. Varsinkin konserninjohtajan H-P Uuskosen (nimi muutettu tietosuojasyistä) aikataulut liikkuvat päivän sisällä. Kun ilmoituksena saadaan WhatsAppissa tieto ”aloitetaan yhden maissa”, toimistolla järjestetään aina veikkauskilpailu siitä, monelta palaveri päästään aloittamaan. Vaihteluväli on yleensä 15 min – 2 h, yleensä loppupään arvauksella voittaa lounaan.

Corpun tiimi

Corpun tiimi -artikkelisarjassa esittelemme SijoittajaPRO Corporate Financen henkilöstön ja näytämme, millä porukalla toimintaamme pyöritetään. Lue myös muut Corpun tiimi -artikkelit!

KIINNOSTUITKO?

Tarvitseeko yrityksesi lainarahoitusta kauttamme? Täytä lyhyt lainahakemuksemme, niin olemme teihin yhteydessä! Ja mikäli haluat aina uusista sijoituskierroksista tiedon sähköpostiisi, liity alta mukaan sijoittajalistallemme.

Analysoimme kohteet ja toimimme kanssasijoittajina

SijoittajaPRO Corporate Finance analysoi ja arvio kuukausittain kymmeniä suoria sijoituskohteita ja esittelee parhaimmat mahdollisuudet sijoittajille. Pääset sijoittajana mukaan aikaisen vaiheen yhtiöihin yhdessä ammattisijoittajien kanssa, kustannustehokkaasti ja hajautetusti.

Uusimmat blogit
Kesäjuhlat Hailuodossa

SIJOITTAJA-groupin kesäjuhlat Hailuodossa

SIJOITTAJA-konsernin vuotuisat kesäjuhlat vietettiin tällä kertaa merellisellä Hailuodon saarella. Kaksipäiväiseen juhlaan mahtui maastopyöräilyä, paikallisia makuja ja tietysti uintia. Nyt jatkamme töitä hyvin levänneinä!

Lue lisää