Blogi

KoskiRentille 75 MEUR bond-rahoitus tulevaisuuden investointeja varten

KoskiRent

Siirtokelpoisia ja muunneltavia koulu-, päiväkoti- ja hoivatilaratkaisuja kuntasektorille tarjoava KoskiRent on saanut 75 miljoonan euron joukkovelkakirjalainan. Tähän mennessä yhtiö on tuottanut tiloja jo 14 eri toimijalle ja neliöitä on rakennettu 30 000 m2 edestä. Nyt saatu bond-rahoitus mahdollistaa kohteiden määrän kaksinkertaistumisen lähivuosien aikana.

SIIRTOKELPOISIA VUOKRATILOJA KUNTASEKTORILLE

Kuntasektorilla on valtava tarve siirtokelpoisille ja muunneltaville koulu-, päiväkoti- ja hoivatilaratkaisuille. Kyseessä on Suomessa miljardin euron markkina ja KoskiRent on alan johtava kasvuyhtiö. Markkina vetää nyt hyvin ja KoskiRentin moduulituotteet ovat olleet esimerkiksi Helsingin kaupungin valinta useassa kilpailutuksessa. Viimeisimpien kilpailutusten myötä myös Turkuun ja Tampereelle päästään pian rakentamaan.

KoskiRentin kaltaisten vuokratilojen käyttö lisääntyy kaupungeissa ennestään, kun opetus- ja päiväkotitilojen tarpeen tarkka arviointi haasteellistuu muuttoliikkeiden seurauksena. Peräti 55 % kunnista odottaa vuokrakäyttöön tulevien opetusrakennustensa tarpeen kasvavan lähivuosien aikana, joten kysyntä ratkaisuille on suuri.

SijoittajaPRO osana KoskiRentin tarinaa

Olemme olleet mukana KoskiRentin kasvutarinassa jo vuodesta 2017 lähtien, joten sijoituskohde taustahenkilöineen on tullut meille hyvin tutuksi.

”Näimme KoskiRentissä paljon yhtäläisyyksiä Suomen Hoivatiloihin, josta sijoittajat kirjasivat vakaasti kasvavalla liiketoiminnalla suuret tuottokertoimet osakesijoituksilleen etenkin ennen, mutta jossain määrin vielä pörssilistautumisen jälkeenkin. KoskiRentin arvonluontidynamiikka on hyvin samankaltainen sillä erotuksella, että vuokranmaksajat ovat kunnallisia toimijoita eli varmoja vuokranmaksajia, ja että varsinainen innovatiivinen rakennustekniikka on kehitetty KoskiRentin tarpeita varten.” kommentoi KoskiRentin hallituksen jäsen Hannu Huuskonen.

”Velkaratkaisun myötä KoskiRentin kasvu vain kiihtyy markkinan mukana. Puurakenteiset siirrettävät rakennukset ovat erinomainen sijoituskohde myös ESG:n kannalta ja ne auttavat meitä kaikkia kohti hiilineutraalia Suomea 2035.”

Käynnistyvä osakeanti

Pareto Securities järjesteli yhtiölle ylimerkityn 50+25 MEUR bondirahoituksen kasvun jatkon mahdollistamiseksi. Nyt yhtiö tarjoaa joukkovelkakirjalainarahoituksen yhteyteen osakeannin suomalaisille sijoittajille. Nyt kerättävä osakeanti on määrä käyttää tuleviin investointeihin yhdessä olemassaolevan lainarahoituksen kanssa.

Mikäli olet kiinnostunut liittymään mukaan yhtiön kasvutarinaan ja mahdollistamaan kustannustehokkaita, laadukkaita, terveitä koulu- ja päiväkotirakennuksia lapsille ja nuorille, ole yhteydessä. 

Matias Itkonen, Managing Partner
SijoittajaPRO Corporate Finance
matias.itkonen@sijoittajapro.fi
045 672 1414

KIINNOSTUITKO?

Yrittäjä, tarvitseeko yrityksesi rahoitusta kauttamme? Täytä lyhyt lainahakemuksemme, niin olemme teihin yhteydessä! Ja mikäli haluat aina uusista sijoituskierroksista tiedon sähköpostiisi, liity alta mukaan sijoittajalistallemme.

Analysoimme kohteet ja toimimme kanssasijoittajina

SijoittajaPRO Corporate Finance analysoi ja arvio kuukausittain kymmeniä suoria sijoituskohteita ja esittelee parhaimmat mahdollisuudet sijoittajille. Pääset sijoittajana mukaan aikaisen vaiheen yhtiöihin yhdessä ammattisijoittajien kanssa, kustannustehokkaasti ja hajautetusti.

Uusimmat blogit
Kesäjuhlat Hailuodossa

SIJOITTAJA-groupin kesäjuhlat Hailuodossa

SIJOITTAJA-konsernin vuotuisat kesäjuhlat vietettiin tällä kertaa merellisellä Hailuodon saarella. Kaksipäiväiseen juhlaan mahtui maastopyöräilyä, paikallisia makuja ja tietysti uintia. Nyt jatkamme töitä hyvin levänneinä!

Lue lisää