Blogi

Kvartaalikatsaus Q1/2024: Sijoituksia lähes 6 miljoonalla eurolla!

Kvartaalikatsaus Q1/2024

Pääsiäisen pyhät on nyt vietetty ja hiihtoladuilta palattu takaisin työpöytien ääreen. Analyytikkomme ovat saaneet vuoden ensimmäisen kvartaalin aikana tehdä rutkasti töitä, sillä analysoitavia kohteita tulee meille kasvavissa määrin ja hyvä caseja on ollut joukossa niin paljon, että rahoitusmäärämme ovat kasvaneet.

Tämän vuoden alussa erityisesti lainapuolella on käynyt kova hulina. Nykyisessä markkinassa yritysten pankkirahoituksen saanti on tiukentunut huomattavasti ja tämä on osaltaan näkynyt myös meillä. Yhä isommat yhtiöt hakevat isompia lainoja myös vaihtoehtoisilta lainarahoittajilta. Korkojen nousu ja pankkien alati tiukentuva vakavaraisuussääntely vaikeuttavat tilannetta edelleen, joten meillä sijoittajilla riittää työtä!

Toimintamme alusta vuodesta 2016 asti olemme nyt tehneet yhteensä 240 sijoitusta ja laittaneet rahaa liikkeelle 108 miljoonan euron verran.

ANALYSOIDUT YRITYKSET

Vuoden 2024 ensimmäisellä kvartaalilla analysoimme yhteensä 134 yritystä. Vuosineljännekselle mahtui yhteensä 63 arkipäivää, joten analyysitiimimme pääsi ahertamaan hieman yli kahden casen parissa joka päivä. Analysoitavien yhtiöiden joukossa oli niin uusia tuttavuuksia kuin jo aikaisemmin tutuksi tulleita, ennenkin rahoittamiamme yhtiöitä.

TEHDYT SIJOITUKSET

Ensimmäisen neljänneksen aikana teimme yhteensä 14 sijoitusta (2023/Q1: 4 sijoitusta). 134 analysoidusta yrityksestä siis hieman yli 10 prosenttia eteni lopulta sijoitukseen asti. Tarkastelujakson aikana tekemämme sijoitukset jakautuivat kymmeneen lainasijoitukseen ja neljään oman pääoman ehtoiseen sijoitukseen.

YRITYSLAINAT

Yrityslainasijoituksissa kasvumme on ollut ripeää vuosittain ja tämä hyvä kehitys jatkui edelleen kuluvan vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Sijoitimme viisi miljoonaa euroa yrityslainoihin, joten kasvua 2023/Q1:n 1,9 miljoonaan euroon oli huimat 156 %. Lainasijoituksia teimme yhteensä kymmenen kappaletta, joista kuusi oli jatkosijoituksia olemassa oleville asiakasyrityksille. 60 prosenttia tehdyistä lainoista kohdistui siis tuttuihin yrityksiin, mikä osoittaa, että olemme asiakkaillemme luotettu ja joustava kumppani, ja rahoituksemme turvin asiakkaat pystyvät panostamaan täysillä omiin ydintoimintoihinsa.

OSAKEANNIT JA MUUT OMAN PÄÄOMAN EHTOISET SIJOITUKSET

Osakeanteja ja muita oman pääoman ehtoisia sijoituksia teemme vuosittain vähemmän ja tarkasti valikoiden. Tarkastelujakson aikana teimme neljä OPO-sijoitusta, joista kolme oli jatkosijoituksia olemassa oleviin portfolioyhtiöihimme ja yksi oli sijoitus uuteen yhtiöön. Sijoituksista kolme tehtiin Korpun Siemenen toimesta alkuvaiheen yhtiöihin, näistä yksi oli vielä pre-revenue vaiheessa.

KIINNOSTUITKO?

Yrittäjä, oletko rahoituksen tarpeessa? Jätä lyhyt rahoitushakemus tiimillemme, niin olemme sinuun yhteydessä!

Sijoittajana voit liittyä alta mukaan sähköpostilistallemme, mikäli olet kiinnostunut kuulemaan uusista sijoituskohteistamme!

 

Analysoimme kohteet ja toimimme kanssasijoittajina

SijoittajaPRO Corporate Finance analysoi ja arvio kuukausittain kymmeniä suoria sijoituskohteita ja esittelee parhaimmat mahdollisuudet sijoittajille. Pääset sijoittajana mukaan aikaisen vaiheen yhtiöihin yhdessä ammattisijoittajien kanssa, kustannustehokkaasti ja hajautetusti.

Uusimmat blogit

Yrityslainaraportti Q1/2024

Vuoden 2024 ensimmäinen kvartaali on päätöksessä yrityslainoihin sijoittamisen osalta. Lainanlyhennyksiä maksettiin salkkuun 2 740 079,42 € edestä. Raportointihetkellä lähes kaikki käytettävissä olevasta pääomasta oli sijoitettuna lainoihin.

Lue lisää