Blogi

Sijoituskierros auttoi PayiQ:n kansainvälistymiseen

pay iq taimi

Onnistunut sijoituskierros turvaa PayiQ:n kasvua. SijoittajaPRO Corporate Finance sijoitti yhdessä kanssasijoittajiensa ja PayiQ:n nykyisten omistajien kanssa yli 2 MEUR yhtiön kansainvälistymiseen.

PayiQ:n kehittämät joukkoliikenteen mobiilisovellukset ovat käytössä jo noin 20 suomalaisessa ja viidessä venäläisessä kaupungissa. Pandemian hellittäessä joukkoliikenteen ja erilaisten liikkumisen palveluiden kehittäminen on taas ajankohtaista. 

Rahoitus mahdollistaa PayiQ:n tuotekehityksen nopeuttamisen, markkina-aseman vahvistamisen ja kansainvälisen kasvun kiihdyttämisen

SijoittajaPRO Corporate Finance on analysoinut ja neuvotellut PayiQ:n rahoituksen ehdoista helmikuusta 2021 lähtien. Kun yhtiö pystyi osoittamaan kasvua myös koronapandemian keskellä ja sijoituksen ehdot saatiin sijoittajille sopiviksi, halusimme lähteä mukaan kasvutarinaan. SijoittajaPRO:n sijoituskierrokseen kanssasijoituksella osallistui 30 sijoittajaa ja sijoitussummat vaihtelivat 10-200 TEUR välillä.

”Ensimmäinen ulkopuolisten sijoittajien sijoituskierros oli yhtiölle erityisen tärkeä ja opettavainen”, kertoo PayiQ:n toimitusjohtaja Pirkka Lankinen.

”Tehdyn sijoituksen lisäksi saamamme tuki ja sparraus SjioittajaPRO:lta oli tärkeää kierroksen läpisaamiseksi. Kokonaisrahoituspaketti sisälsi myös lainasijoituksen, mikä oli kustannustehokas lisä osakeantina tehdyn sijoituksen ohessa. Itse rahoituskierros neuvotteluineen sujui nopeasti ja ongelmitta. Odotamme innolla yhteistyötä uusien sijoittajien kanssa yhtiön kasvustrategian tukena.”

SijoittajaPRO kanssasijoittajineen on tänä vuonna sijoittanut 3,6 miljoonaa euroa suomalaisten kasvuyhtiöiden oman pääoman ehtoisiin rahoituskierroksiin

Olemme sijoittaneet viiteen yhtiöön, ja kuudes sijoitus on viimeistelyvaiheessa. Tämän lisäksi olemme tehneet lainasijoituksia 5,7 miljoonalla eurolla kuluvan vuoden aikana. Toivottavasti pääsemme julkaisemaan uusia sijoituksia vielä tämän kuun aikana!

Katso vuosittainen raportti oman pääoman ehtoisten sijoitustemme kehityksestä täältä.  

PayiQ:n lehdistötiedotteen aiheesta pääset lukemaan täältä.

Etsiikö yhtiösi rahoitusratkaisua? Lue tarkemmin rahoituksistamme ja ole yhteydessä. Vai haluatko kanssasijoittajana mukaan tuleville sijoituskierroksille? Ole yhteydessä suoraan meihin tai liity corpun sijoittajalistalle alta.

Analysoimme kohteet ja toimimme kanssasijoittajina

SijoittajaPRO Corporate Finance analysoi ja arvio kuukausittain kymmeniä suoria sijoituskohteita ja esittelee parhaimmat mahdollisuudet sijoittajille. Pääset sijoittajana mukaan aikaisen vaiheen yhtiöihin yhdessä ammattisijoittajien kanssa, kustannustehokkaasti ja hajautetusti.

Uusimmat blogit

Yrityslainaraportti Q1/2024

Vuoden 2024 ensimmäinen kvartaali on päätöksessä yrityslainoihin sijoittamisen osalta. Lainanlyhennyksiä maksettiin salkkuun 2 740 079,42 € edestä. Raportointihetkellä lähes kaikki käytettävissä olevasta pääomasta oli sijoitettuna lainoihin.

Lue lisää