Blogi

Yrityslainaraportti 2021/Q2

oranssit ruskalehdet puussa

Hyvät sijoittajat, yrityslainaraportti!

Uusin yrityslainaraportti kertoo, että vuosi 2021 jatkuu vahvan kysynnän merkeissä yrityslainamarkkinalla. Toisella kvartaalilla sijoitimme yrityslainoihin yhteensä 1,83 MEUR.

Tarkastelujaksolla tehtiin yksi suurempi, 663 TEUR leasingsopimusrahoitus, mikä nosti lainakierrosten keskimääräistä kokoa kvartaalilla.

salkkukatsaus

*Kassavirrat laskettu 10.000€ kertasijoitusten mukaan

Tarkastelujaksolla lainasalkkuun maksettiin yhteensä 37 015,51€ lainanlyhennyksiä ja 3 367,30€ korkomaksuja. Vastaavasti ajanjaksolla sijoitettiin kuuteen uuteen lainaan á 10 000€ eli yhteensä 60 000€. Salkun nettorahavirta oli tarkastelujakson aikana siis -19 617,19€ uusien sijoitusten myötä. Salkusta poistui neljä lainaa laina-ajan päättymisen ja lainapääoman takaisinmaksun myötä.

Lainasalkussa tapahtui muutamia muutoksia tarkastelujaksolla. Tämän tekstin kirjoitushetkellä 31.8. salkussa on kolme maksuviivästystä (alle 90 päivää). Kyseisillä yhtiöillä on aiemminkin ollut tapana maksaa lyhennyseriä hieman myöhässä. Olemmekin hoitaneet perintää aktiivisesti ja suurin osa maksuviiveessä olleista eristä on saatu jo kuitattua. Kahden lainan osalta tilanne pitäisi saada ajan tasalle syyskuun toisella viikolla ja kolmannen lainan osalta saattaa venyä lokakuulle. Kaikissa kolmessa lainassa on henkilötakaukset. Lainasalkun keskikorko on 9,91% ja keskimääräinen maturiteetti eli laina-aika on 1,43 vuotta.

Salkkusimulaatiossamme olemme tehneet 10.000€ sijoituksen jokaiseen tekemäämme 63 lainakierrokseen 1.1.2017 alkaen. Lainat ovat maturiteetiltaan lyhyitä, joten suuri osa lainoista on jo maksettu takaisin. Tarkastelujakson lopussa lainasalkkumme on hajautunut yhteensä 26 lainaan.

Lainojen jakautuminen

Mikäli haluat varmistua, että pääset mukaan jokaiselle lainakierrokselle ja riittävä hajautus toteutuu, kannattaa harkita valtakirjamalliamme. Valtakirjassa sijoittaja valtuuttaa meidät tekemään puolestaan sijoituksen jokaiseen lainakierrokseen. Minimi kokonaissijoitussumma valtakirjoissa on 50.000€, mikä jakautuu vähintään 15 lainaan ajan myötä. Sijoitus yhtä lainaa kohti on 2500-5000€ ja sijoitukset tehdään 12-18 kuukauden aikana, joten koko summaa ei tarvitse sijoittaa kerralla.

KIINNOSTUITKO?

Tarvitseeko yrityksesi rahoitusta? Hae yrityslainaamme! Entä haluatko aina ensimmäisenä tiedon uusista sijoituskohteistamme? Liity alta mukaan sijoittajalistallemme!

Analysoimme kohteet ja toimimme kanssasijoittajina

SijoittajaPRO Corporate Finance analysoi ja arvio kuukausittain kymmeniä suoria sijoituskohteita ja esittelee parhaimmat mahdollisuudet sijoittajille. Pääset sijoittajana mukaan aikaisen vaiheen yhtiöihin yhdessä ammattisijoittajien kanssa, kustannustehokkaasti ja hajautetusti.

Uusimmat blogit