Asiakastarina

Champion Door Oy

champion door

Champion Door on suomalainen, vaativia ovikokonaisuuksia sekä suojaseiniä valmistava yhtiö. Yhtiön tuotteita on käytössä yli 50 maassa. Ovet ovat tyypillisesti erittäin suuria lentokonehangaarien ja telakoiden ovia. Myös kaivosteollisuus on merkittävä asiakas. 

Loppuvuodesta 2021 SijoittajaPRO Corporate Finance rahoitti yhtiötä 1 000 000 euron lyhytaikaisella, seitsemän kuukauden tilausrahoituksella. Kysyimme yhtiön toimitusjohtajalta Pekka Hosiolta, miten yhteistyömme sujui. 

MINKÄLAINEN RAHOITUSTARVE YHTIÖLLÄ OLI?

Yhtiöllä oli lyhytaikainen rahoitustarve, joka kohdistui suuren asiakasprojektin toimittamiseen ulkomaille. Projektin kulut tulevat etupainotteisesti, joten käyttöpääomaa sitoutuu merkittävästi ennen kuin asiakasta voidaan laskuttaa.  Käytämme tilauksen maksueriä lainan vakuutena rahoitusriskien pienentämiseksi, minkä lisäksi Finnvera on myöntänyt kaupalle luottoriskitakuun takuusopimuksen. 

MITÄ RAHOITUKSELLA SAAVUTETTIIN?

Rahoituksen avulla pystyimme jatkamaan suuren projektin valmistamista ja toimittamista asiakkaallemme suunnitelmien mukaisesti. Rahoitus mahdollisti tämän kaupan kotiuttamisen ja on jatkossakin apuna kauppaneuvotteluissa, jossa asiakkaalle annettava maksuaika on merkittävässä roolissa.

Pekka Hosio, Champion Door Oy
Toimitusjohtaja

MINKÄLAISTA OLI TOIMIA SIJOITTAJAPRO:N KANSSA?

SijoittajaPRO:n kanssa toimiminen oli joustavaa ja helppoa. SijoittajaPRO:n saatua pyytämänsä materiaali, indikaatio rahoituksesta saatiin muutamassa päivässä. Tätä edesauttoi jo pitempään käydyt keskustelut mahdollisten tulevien isojen kauppojen rahoituksesta.

VINKKEJÄ RAHOITUSTA HAKEVILLE YRITYKSILLE?

Isoja kauppoja ei kannata jättää tekemättä tilapäisen suuren rahoitusvajeen vuoksi. Kannattaa selvittää jo ennakkoon eri rahoitusmahdollisuudet, joilla voi tarjota asiakkaalle maksuaikaa, kun kauppaneuvotteluja käydään.

SIJOITTAJAPRO:N KOMMENTIT

Champion Doorin rahoitustarve oli selkeä ja mutkaton. Olemme kokeneita tilausrahoituksen järjestäjiä, joten yhtiön rahoittaminen oli meille erittäin mielenkiintoinen ja houkutteleva tilaisuus.

Yhtiöllä on pitkä ja kannattava historia sekä vakaalla pohjalla oleva liiketoiminta. Vaikka rahoitettu tilaus ja rahoitustarve olivatkin kooltaan suuria, Champion Doorilla on vankka kokemus projektien toteuttamisesta, mikä laski lainan riskiä meidän näkökulmastamme. 

Olimme neuvotelleet Champion Doorin kanssa useaan otteeseen viime vuosien aikana. Yhtiön johto piti meidät ajan tasalla yhtiön tilanteesta jo ennen neuvotteluiden syventymistä sekä antoi käyttöömme erittäin kattavat materiaalit ja laskelmat, joiden avulla pystyimme perehtymään yhtiöön ja sen liiketoimintaan perinpohjaisesti. Yhtiön johdon aktiivisuus ja avoimuus lainaprosessin aikana helpottivat lainapäätöksen myöntämistä ja nopeaa käsittelyä merkittävästi. 

Yhtiön kanssa oli ilo tehdä yhteistyötä. On hienoa olla osana suomalaista osaamista maailmalle vievän yhtiön menestystarinaa ja toivommekin, että yhteistyömme jatkuu myös tulevaisuudessa!

KIINNOSTUITKO?

Yrittäjä, oletko rahoituksen tarpeessa? Jätä lyhyt rahoitushakemus tiimillemme, niin olemme sinuun yhteydessä! Sijoittajana voit liittyä alta mukaan sähköpostilistallemme, mikäli olet kiinnostunut kuulemaan uusista sijoituskohteistamme!

Asiakastarinat

Foppa Oy

Pystymme nyt moninkertaistamaan yrityksen liikevaihdon ja tarjoamaan markkinointibudjettien rahoitusta yhä useammalle.

Lue lisää