Asiakastarina

Freska Oy

freska oy

Freska on pohjoismainen kotisiivouspalveluja tarjoava yhtiö. Yritys on kasvanut niin orgaanisesti kuin yritysostoin yhdeksi Pohjoismaiden suurimmista alan yrityksistä.

Keväällä 2020 SijoittajaPRO Corporate Finance rahoitti yhtiötä lyhytaikaisella Business Finland -siltarahoituksella. Kysyimme yhtiön talousjohtajalta Maria Alahuhdalta, miten yhteistyömme heidän näkökulmastaan sujui.

MINKÄLAINEN RAHOITUSTARVE YHTIÖLLÄ OLI?

”Yhtiöllä oli hyvin lyhytaikainen, muutaman kuukauden rahoitustarve, jolla tasapainotettiin kassavirtoja jo tehdyn investoinnin ja Covid-19:n aiheuttaman hetkellisen liikevaihdon laskun välillä. Pandemia ja sen vaikutukset iskivät nopeasti liiketoimintaamme ja kaipasimme yhteistyökumppania, joka pystyi reagoimaan kanssamme yhtä nopeasti.”

MITÄ RAHOITUKSELLA SAAVUTETTIIN?

”Saimme nopeasti ja sujuvasti tarvitsemamme rahoituksen ja pääsimme keskittymään ydinliiketoimintoihin. Vaikka liikevaihto putosi pandemian alussa hetkellisesti lähes puoleen, rahoituksen avulla pääsimme takaisin pandemiaa edeltäneelle kasvu-uralla jo kesän 2020 jälkeen.”

MINKÄLAISTA OLI TOIMIA SIJOITTAJAPRO:N KANSSA?

”SijoittajaPRO:n kanssa toimiminen oli suoraviivaista ja joustavaa. Ennen kaikkea päätöksenteko SijoittajaPRO:n päässä oli nopeaa, mikä oli meille erityisen tärkeää.”

VINKKEJÄ RAHOITUSTA HAKEVILLE YRITYKSILLE?

”On hyvä, että markkinoille on tullut uusia ratkaisuja ja vaihtoehtoja myös yritysrahoitukseen. Kokemuksemme yhteistyöstä SijoittajaPRO:n kanssa oli hyvin positiivinen.”

SIJOITTAJAPRO:N KOMMENTIT

”Freska on yksi Suomen mielenkiintoisimmista kasvuyhtiöistä. Vakuuttavaa kasvua vuodesta toiseen tahkonneella yhtiöllä oli varsin tavanomainen, muutaman kuukauden rahoitustarve. Hyödynsimme rahoituksessa Business Finland -projektia, sillä yhtiö oli saamassa kolmen kuukauden päästä viimeisen maksupostin projektista. Business Finlandin myöntämät projektirahoitusten maksupostit saadaan vasta toteutuneita kuluja vastaan, joten projektin toteuttaakseen yritykset tarvitsevat usein projektirahoitusta. Näitä kassavirtoja voimme erityispantata lainamme vakuudeksi.

Freskan kanssa toimiminen oli helppoa ja suoraviivaista. Yhtiön johdon ennusteet ja raportointijärjestelmät ovat erinomaisen tarkat ja talouden lukuja seurataan tarkasti kuukausittain. Koko prosessi ei tainnut kestää juuri viikkoa pidempään, ensimmäisestä kontaktista rahan liikkumiseen. 

Mielenkiintoa tilanteessa lisäsi vallitseva pandemiatilanne, joka oli vain muutama viikko aikaisemmin vetänyt Suomen elinkeinoelämältä maton alta. Ketteränä organisaationa Freska hallitsi nopeasti muuttuneen tilanteen hienosti.” summaa SijoittajaPRO Coprorate Financen managing partner Matias Itkonen.

KIINNOSTUITKO?

Yrittäjä, oletko rahoituksen tarpeessa? Jätä lyhyt rahoitushakemus tiimillemme, niin olemme teihin yhteydessä!

Asiakastarinat

Foppa Oy

”Pystymme nyt moninkertaistamaan yrityksen liikevaihdon ja tarjoamaan markkinointibudjettien rahoitusta yhä useammalle.”

Lue lisää