Asiakastarina

Täsmä Työterveys Oy

Täsmä työterveys

SijoittajaPRO Corporate Finance kanssasijoittajineen on sijoittanut Täsmä Työterveyteen pari miljoonaa euroa, yhtiön voimakkaan kasvun mukana vuosina 2019-2022. Lisäksi olemme toimineet aktiivisesti mukana hallitustyöskentelyssä ja yhtiön rahoituksen järjestelyissä.

Kysyimme yhtiöin toimitusjohtajalta Esa Halmesmäeltä, miten yhteistyö SijoittajaPRO:n kanssa on heidän näkökulmastaan sujunut.

Täsmä Työterveys

”Täsmä Työterveys on työterveyshuollon toimija, jonka arvomaailman keskiössä ovat työllistävät yrittäjät. Työterveyskonsepti on suunniteltu erityisesti PK-sektorin yritysten tarpeiden näkökulmasta. Asiakasyritys saa Täsmän kautta tuen moneen henkilöstöasiaan ja työntekijät nopean ja kustannustehokkaan terveydenhuollon, modernien digitaalisten kanavien saattamana. Palvelut ovat kiinteästi hinnoiteltuja, jolloin työterveyshuollosta saa luotua ennakoitavan kokonaisuuden valitulla palvelutasolla.”

MINKÄLAINEN RAHOITUSTARVE YHTIÖLLÄ OLI?

”Täsmä Työterveyden lanseeraama työterveyshuollon toimintatapa otettiin markkinassa vastaan suurella innolla. Voimakkaan kasvun haasteena oli käyttöpääoma, jota tarvittiin rekrytointien mahdollistamiseksi ja uusien toimipisteiden avaamiseksi vastaamaan kasvaneeseen kysyntään. Yhtiö tarvitsi voimakkaan kasvun vuosina mukaansa sitoutuneen sijoittajakumppanin.”

MITÄ RAHOITUKSILLA ON SAAVUTETTU?

”SijoittajaPRO Corporate Financen mukaantulo toi tarvittavan rahoituksen kasvuloikan mahdollistamiseksi. Asiakasmäärä, Täsmän henkilökunta ja toimipisteet ovat kolminkertaistuneet lyhyessä ajassa suunnitelmiemme mukaisesti.”

MINKÄLAISTA ON OLLUT TOIMIA SIJOITTAJAPRO:N KANSSA?

”SijoittajaPRO:n mukaantulon kautta Täsmän hallitukseen saatiin vahva terveydenhuollon liiketoimintaosaaminen ja kokemus kasvun tekemisestä. Näin mukaan saatiin tarvittavaa kokemusta ja ymmärrystä kasvuyrityksen haasteista sekä varmuutta liiketoimintaan. Alkuvaiheen kasvun jälkeen, yhtiön strategian rakentamisessa SijoittajaPRO:n osaamisella ollut merkittävä rooli. Perustajana koen, että emme saaneet sijoittajaa, vaan vahvan yhtiökumppanin, jonka kanssa tavoitteet ovat yhteiset. Ensivaiheen jälkeen SijoittajaPRO:n kautta myös jatkosijoitukset ovat onnistuneet luontevasti.”

täsmä työterveys
Esa Halmesmäki, Täsmä Työterveys Oy
Toimitusjohtaja

vINKIT RAHOITUSTA HAKEVILLE YRITYKSILLE

”Alkuvaiheen yrittäjällä kasvun kynnyksellä on usein ensimmäisenä mielessään rahoituksen tarve. Rahaa on saatavissa monenlaisilta sijoittajilta ja rahoittajilta ja usein päällimmäisenä kysymyksenä onkin rahoituksen hinta tai osakeannin arvo. Nämä ovat toki tärkeitä asioita, mutta kaikkein tärkeintä on valita oikea kumppani, jonka kanssa yrityksen kasvutarina on parhaiten mahdollista toteuttaa. Onnistuminen kuitenkin lopulta mitataan vasta onnistuneen kasvutarinan jälkeen. Tavoitteena ei siis kannata olla pelkän rahoituksen saaminen, vaan oikeanlaisen osaamisen mukaansaanti.”

SIJOITTAJAPRO:N KOMMENTIT

”Oman pääoman ehtoiset sijoitukset ovat usein pitkien neuvottelujen ja tutustumisten takana. Ensimmäisen kerran törmäsimme Täsmä Työterveyteen alkuvuodesta 2019, kun yhtiö kartoitti erilaisia lainamahdollisuuksia. Luottoanalyysiä tehnyt analyytikkomme näki yhtiössä potentiaalia myös OPO-sijoituskohteena. Hyvä match yhtiölle löytyi kauttani, koska olen toiminut lääkäriyhtiön talous- ja toimitusjohtajana edellisessä yhtiössäni vuosina 2012-2016. Lopulta sijoitus toteutui loppuvuodesta 2019 ja yhtiö on kasvanut suunnitelmiensa mukaisesti 1,8 MEUR liikevaihdosta yli 6 MEUR yhtiöksi ja keskimääräinen kasvu on ollut yli 50% vuodessa.

Erinomaiset olemassa olleet sijoittajat hallituksessa ja motivoitunut operatiivinen johto perustaja-Esan vetämänä ovat vieneet yritystä suunnitellusti eteenpäin. Olemme tarjonneet kymmenille tuhansille työntekijöille täsmällisen ja kustannustehokkaan työterveyshuollon etänä. Kasvu jatkuu ja vain taivas on rajana.” yhteistyöstä kertoo SijoittajaPRO Coprorate Financen managing partner Matias Itkonen.

KIINNOSTUITKO?

Yrittäjä, oletko rahoituksen tarpeessa? Jätä lyhyt rahoitushakemus tiimillemme, niin olemme sinuun yhteydessä!

Asiakastarinat

Foppa Oy

”Pystymme nyt moninkertaistamaan yrityksen liikevaihdon ja tarjoamaan markkinointibudjettien rahoitusta yhä useammalle.”

Lue lisää