Blogi

Corpun lainahajautus: Millaiset ovat lainojemme duraatiot ja maturiteetit?

Esittelemme tekemiemme lainojen hajautusta kahdessa tuoreessa artikkelissamme. Ensimmäisessä artikkelissa keskityimme lainojen maatieteelliseen hajautumiseen Suomessa sekä investoitujen toimialojen hajautukseen. Tässä Corpun lainahajautus -artikkelissa käymme vuorostaan läpi tekemiemme lainacasejen keskimääräisiä kokoja, keskiduraatioita sekä keskimaturiteetteja.

Rahoitusratkaisuja vuodesta 2016 asti

SijoittajaPRO on rahoittanut kotimaisia kasvuyrityksiä vuodesta 2016 asti. Rahoitettujen yritysten liikevaihdon koko on vaihdellut 15 000 ja 43 850 000 euron välillä. Viimeisten vuosien aikana olemme rahoittaneet erityisesti isomman pään yrityksiä, sillä korkojen nousu ja pankkilainoituksen saannin vaikeutuminen ovat ohjanneet suuremmankin kokoluokan yrityksiä hakemaan vaihtoehtoisia rahoitusratkaisuja, jollaisia me SijoittajaPRO:lla tarjoamme.

Lainojemme keskiduraatio on 0.76 vuotta.
Corpun lainahajautus: lainojen keskikoot

Yllä olevissa kaavioissa on esitettynä tekemiemme lainojen keskikoko sekä lainakokoluokan keskiduraatiot. Esimerkiksi 0-100 000 euron lainoissa lainan keskikoko on ollut 70 080 € ja tässä kokoluokassa näiden lainojen duraatio on ollut keskimäärin noin 0.76 vuotta ja puolestaan 100 000-200 000 €:n lainoissa lainan keskikoko on ollut 167 200 € ja duraatio keskimäärin 0.72 vuotta. Diagrammi osoittaa, että lainojen keskiduraatiot ovat kaikista korkeimpia sellaisissa lainakokoluokissa, joiden lainoja olemme tehneet määrällisesti eniten. Kokoluokan 200 000-300 000 € lainoja olemme tehneet 40 kappaletta ja kokoluokan 300 000-400 000 € lainoja olemme tehneet 17 kappaletta. Kuitenkin toisaalta yli miljoonan euron lainoistamme on myös keskimääräistä korkeampi keskiduraatio; 1.38 vuotta.

Lainan keskikoko

Ympyrädiagrammi kuvastaa, kuinka monta lainaa olemme tehneet eri kokoluokissa. Ehdottomasti suurin osa lainoistamme on ollut alle 600 000 euron luokassa. Diagrammissa ylempi prosentti kuvastaa lainojen lukumääräistä osuutta kaikista tekemistämme lainacaseista. Alempi prosentti puolestaan kuvaa, kuinka suuri euromääräinen osuus kunkin kokoluokan lainoilla on kaikesta sijoitetusta pääomasta.

Keskimaturiteetti

Corpun lainahajautus: tehtyjen lainojen keskimaturiteetti
Lainojemme keskimaturiteetti on 1.18 vuotta.

Yllä olevassa diagrammissa on esitetty tekemiemme lainojen keskimaturiteetti vuosissa. Me olemme tehneet kaksi yli miljoonan euron lainaa, joissa molemmissa on korkea maturiteetti. Eniten olemme tehneet 200 000-300 000 euron lainoja, joiden keskimaturiteetti on 1.29 vuotta. Toiseksi eniten lainoja on tehty 100 000-200 000 €:n kokoluokassa ja niiden keskimaturiteetti on 1.08 vuotta. Näitä lainoja on tehty yhteensä 29 kappaletta. Kolmanneksi eniten olemme tehneet 300 000-400 000 euron kokoluokan lainoja, joiden keskimaturiteetti on 1.54 vuotta. Kaikkien lainojen yhteinen keskimaturiteetti on noin 1.18 vuotta.

KIINNOSTUITKO?

Yrittäjä, tarvitseeko yrityksesi lainarahoitusta kauttamme? Täytä lyhyt lainahakemuksemme, niin olemme teihin yhteydessä! Ja mikäli sijoittajana haluat aina uusista sijoituskierroksista tiedon sähköpostiisi, liity alta mukaan sijoittajalistallemme.

Analysoimme kohteet ja toimimme kanssasijoittajina

SijoittajaPRO Corporate Finance analysoi ja arvio kuukausittain kymmeniä suoria sijoituskohteita ja esittelee parhaimmat mahdollisuudet sijoittajille. Pääset sijoittajana mukaan aikaisen vaiheen yhtiöihin yhdessä ammattisijoittajien kanssa, kustannustehokkaasti ja hajautetusti.

Uusimmat blogit
Kesäjuhlat Hailuodossa

SIJOITTAJA-groupin kesäjuhlat Hailuodossa

SIJOITTAJA-konsernin vuotuisat kesäjuhlat vietettiin tällä kertaa merellisellä Hailuodon saarella. Kaksipäiväiseen juhlaan mahtui maastopyöräilyä, paikallisia makuja ja tietysti uintia. Nyt jatkamme töitä hyvin levänneinä!

Lue lisää