Blogi

Corpun tiimi: Juha Veikkolainen, Analyst

corpun tiimi

Oma esittely ja työhistoria

Moro! Olen Juha Veikkolainen, juuri 28-vuotta täyttänyt palijasjalakanen oululainen. Tie vei armeijan jälkeen Oulun yliopistoon kauppatieteiden opintojen pariin. Pääaineen valinta oli tiukka kisa laskentatoimen, taloustieteen ja rahoituksen välillä, mutta rahoitukseen liittyvä matematiikka ja statistiikka veivät lopulta miehen mukanaan. Maisterin paperit lyötiin käteen kesällä 2021.

Aiempaa työkokemusta löytyy sekä kirjanpidollisista että treasury controller -tehtävistä. Corpun lisäksi toimin tällä hetkellä myös Sijoittaja.fi:ssä data-analyytikon tehtävissä sekä SFR:ssä apukätenä erityisesti teknisissä työtehtävissä, kun avulle on tarvetta. Kesällä vapaa-aika kuluu paljolti golf-kentällä palloa hakatessa perheen, ystävien tai tulevan vaimon kanssa. Myös mökin rauhaan matkustaminen on lähellä sydäntä, varsinkin silloin kun kolopallo on päässyt menemään hiukan tavallista enemmän ihon alle. Aurinkoisella talvisäällä vapaa-aikani kuluu erilaisten ulkoaktiviteettien parissa ja myös mökillä, kun siihen löytyy aikaa.

Rooli ja työtehtävä Corpussa

Analyytikon tehtävissä tulee totta kai työskenneltyä paljon numeroiden parissa, mutta myös aktiivinen sisäinen ja ulkoinen viestintä sekä läpinäkyvien esitysmateriaalien rakentaminen on tärkeää. Koska työtehtäväni jakaantuvat Sijoittaja Groupissa useampaan yhtiöön, olen viime aikoina Corpussa keskittynyt pääsääntöisesti luottoanalyyseissä avustamiseen sekä arvonmääritysten ja esittelymateriaalien tekemiseen. Aikataulujen natsatessa on kuitenkin mukava päästä myös enemmän asiakkaiden kanssa palaveripöytien ääreen. Onneksi porukkaan on liittynyt vastikään pari uutta pätevää ja tekevää analyytikkoa, joista voitte lukea tulevissa blogeissa lisää.

Oman sijoituskiinnostukseni alku

Perhetaustan kautta ensikosketus sijoittamisen maailmaan tuli jo kohtuullisen nuorella iällä, ja päätös lähteä kauppikseen oppimaan oli jo yläkouluikäisenä melko selvä. Yliopistossa taisi tulla otettua ensiaskeleet niin sanotusti oman analyysin tekemisestä ja markkinan seuranta alkoi rutinoitua arkeen. Samoihin aikoihin aloitin kunnolla myös osakesäästämisen, mutta myös treidaamista on tullut tehtyä. Hieman myöhemmin kuvioon tulivat myös muut instrumentit, kuten rahastot, ja onpa varpaita kastettu myös kryptovaluuttojen maailmaan.

Juha Veikkolainen, analyst

Oma kokemus ja herääminen listaamattomien yhtiöiden mielenkiintoiseen maailmaan

Tämä tuntui aika luontaiselta jatkumolta, kun oma historia painottuu enimmäkseen listattujen yhtiöiden puolelle.

Mikä työssäni kiinnostaa ja motivoi eniten?

Itsensä kehittäminen ja merkityksellisyyden saaminen työstä. Corpun puolella olemme vastuussa siitä, että analyysimme on ensiluokkaista ja että seisomme sanojemme takana. Vaikka casejen välillä on luonnollisesti yhtäläisyyksiä, käsitellään jokainen case yksilönä. Jokaisessa analyysissä on siis omat nyanssinsa, joten uutta oppii koko ajan.

Hauskin tapahtuma tai tapa Sijoittaja-ryhmän työporukassa

Corpun puolella on ollut tapana järjestää työporukalle pääsy kesän Qstock-festareille. Oli todella mukava päästä viime kesänä osallistumaan ja viettämään rentoa kesäviikonloppua hyvässä porukassa. Henkilökohtaisesti parasta oli päästä tutustumaan lähemmin senaikaisiin kollegoihin eripuolelta Suomea, joita yleensä arjessa näkee enimmäkseen ruudun takaa.

CORPUN TIIMI

Corpun tiimi -artikkelisarjassa esittelemme SijoittajaPRO Corporate Financen henkilöstön ja näytämme, millä porukalla toimintaamme pyöritetään. Lue myös muut Corpun tiimi -artikkelit!

KIINNOSTUITKO?

Tarvitseeko yrityksesi lainarahoitusta kauttamme? Täytä lyhyt lainahakemuksemme, niin olemme teihin yhteydessä! Ja mikäli haluat aina uusista sijoituskierroksista tiedon sähköpostiisi, liity alta mukaan sijoittajalistallemme.

Analysoimme kohteet ja toimimme kanssasijoittajina

SijoittajaPRO Corporate Finance analysoi ja arvio kuukausittain kymmeniä suoria sijoituskohteita ja esittelee parhaimmat mahdollisuudet sijoittajille. Pääset sijoittajana mukaan aikaisen vaiheen yhtiöihin yhdessä ammattisijoittajien kanssa, kustannustehokkaasti ja hajautetusti.

Uusimmat blogit

Yrityslainaraportti Q1/2024

Vuoden 2024 ensimmäinen kvartaali on päätöksessä yrityslainoihin sijoittamisen osalta. Lainanlyhennyksiä maksettiin salkkuun 2 740 079,42 € edestä. Raportointihetkellä lähes kaikki käytettävissä olevasta pääomasta oli sijoitettuna lainoihin.

Lue lisää