Blogi

Private Credit ja -Debt -markkinat kasvussa korkojennousun myötä

Private Credit ja -Debt -markkinat ovat lupaavassa kasvussa koronnousujen saattelemana. Private Credit -markkina on kasvanut vahvasti viime vuosina, ja on arvioitu, että se saattaisi nousta 2,3 biljoonan dollarin markkinaksi vuoteen 2027 mennessä.

Private CREDIT

Private Credit viittaa yrityslainoihin, jota myöntävät muut instituutiot kuin pankit. Sen kysyntä on kasvanut merkittävästi viime vuosina. Toisin kuin useimmat pankkilainat, Private Credit -ratkaisut voidaan räätälöidä vastaamaan lainanottajien tarpeita lainan määrän, tyypin tai transaktion ajoituksen suhteen. Samoin kuin pankkilainoissa, suurin osa Private Credit -lainoista tapahtuu vaihtuvakorkoisina sijoituksina. Nämä sijoitukset muuttuvat korkojen muuttuessa ja tarjoavat reaaliaikaisen korkosuojan verrattuna kiinteäkorkoisiin sijoituksiin, kuten joukkovelkakirjalainoihin.

Lisäksi taantuman epävarmuuksien ja rajoitetun liikepankkien lainanannon keskellä, mikä perinteisesti johtaa luoton tiukentumiseen, Private Credit tarjoaa lainanottajille hinnoittelun varmuuden ja nopeuden. Private Credit on auttanut markkinan kasvua viime vuosina. Private Credit -markkinoiden koko alkuvuodesta 2023 oli noin 1,4 biljoonaa dollaria, verrattuna 875 miljardiin dollariin vuonna 2020.

Volatiliteetti kuvaa sijoitusten arvon vaihtelua keskituoton ympärillä. Private Credit on historiallisesti tarjonnut houkuttelevaa tuottoa muihin kiinteän koron sijoituskohteisiin verrattuna. Globaalin rahoituskriisin jälkeen, jolloin yksityisluotot alkoivat kasvaa toden teolla, suorat lainat ovat tarjonneet korkeampia tuottoja ja alhaisempaa volatiliteettia verrattuna sekä vivutettuhin tuotteisiin että korkean tuoton joukkovelkakirjalainoihin.

Korkea tuotto suhteessa volatiliteettiin
Tuotot suhteessa volatiliteettiin.

Private Debt

Inflaatiopaineiden ja nopeasti nousevien korkojen keskellä Private Debtin vaihteleva luonne osoittautui houkuttelevaksi sijoittajille vuonna 2023.

Private Debt -rahastojen maailmanlaajuisesti keräämä kokonaispääoma oli 151,9 miljardia dollaria kolmannen neljänneksen lopussa verrattuna 218,3 miljardiin dollariin koko vuonna 2022. Epävarmat taloudelliset olosuhteet johtivat uusien rahastojen perustamiseen. Lokakuuhun 2023 mennessä markkinoilla oli ennätysmäärä Private Debt -rahastoja (1 080 kpl), mikä on 19 prosenttia enemmän kuin vuonna 2022. Vuonna 2023 kohdistettujen pääomien suhde aiemmin kerättyihin pääomiin on kolminkertaistunut.

Private Debtin hallinnoitavien varojen odotetaan kasvavan vuosittain 11 prosentin vuosittaisella kasvuvauhdilla vuodesta 2022 vuoteen 2028. Sen arvioidaan saavuttavan kaikkien aikojen ennätyksen 2,8 biljoonassa dollarissa. Arvioitu luku on melkein kaksinkertainen verrattuna vuoden 2022 1,5 biljoonaan dollariin.

Private Debt -varojen odotettu kasvu
Varojen odottettu kasvu vuoteen 2028 mennessä.

Private Credit on Suomessa vielä pieni markkina. Se on kuitenkin osoittanut kasvavan voimakkaasti, varsinkin yrityspuolella. Me Corpulla tarjoamme rahoitusta myös Private Credit ja Private Debt -ratkaisujen saralla. Olemme sijoittaneet näihin markkinoihin jo seitsemän vuotta hyvillä tuloksilla. Julkaisemme säännöllisesti tietoa toimintamme kehityksestä: lainasalkkuamme voi seurata tarkemmin blogikirjoituksissamme, kuten kvartaaleittain julkaistavassa yrityslainaraportissa. Raportissa kuvataan oikeilla luvuilla lainaportfoliomme kehitystä ja performanssia. Lisäksi kerromme avoimesti sijoitusvuotemme luvuista kokonaisvaltaisesti aina vuoden vaihteessa.

Sijoittajapro:n tekemät sijoitukset
SijoittajaPro:n tekemät OPO-, VVK- ja VPO-sijoitukset vuodesta 2017 lähtien.

KIINNOSTUITKO?

Yrittäjä, tarvitseeko yrityksesi rahoitusta kauttamme? Täytä lyhyt lainahakemuksemme, niin olemme teihin yhteydessä! Ja mikäli haluat aina uusista sijoituskierroksista tiedon sähköpostiisi, liity alta mukaan sijoittajalistallemme.

Analysoimme kohteet ja toimimme kanssasijoittajina

SijoittajaPRO Corporate Finance analysoi ja arvio kuukausittain kymmeniä suoria sijoituskohteita ja esittelee parhaimmat mahdollisuudet sijoittajille. Pääset sijoittajana mukaan aikaisen vaiheen yhtiöihin yhdessä ammattisijoittajien kanssa, kustannustehokkaasti ja hajautetusti.

Uusimmat blogit