Blogi

Corpun tiimi: Ville Arffman, Analyst

corpun tiimi

Oma esittely ja työhistoria

Morjesta! Mä olen Ville Arffman, 23-vuotias kauppatieteiden opiskelija ja analyytikko Oulusta. Suoritan parhaillaan rahoituksen maisteriohjelmaa Oulun Kauppakorkeakoulussa, ja koulunpenkillä kuluukin siten töiden ohessa useampi tunti päivässä vielä seuraavat pari vuotta. Matkani Corpussa alkoi tänä syksynä analyytikkona. Aiempaa kokemusta minulla on muun muassa pankkialalta, erityisesti back office -tehtävistä. Lisäksi reppuun on kertynyt roimasti myyntitaitoja niin pankeista kuin muista työpaikoista ennen niitä.

Vapaa-aika on aiemmin kulunut pitkälti jalkapallon parissa, mutta nykyisin lajimäärä on laajentunut ja urheilua tuleekin harrastettua erittäin aktiivisesti. Tämän lisäksi elämääni kuuluu paljon luonnossa liikkumista ja eräilyä, erityisesti kalastusta, vaeltamista ja kelkkailua. Minulle tärkeä harrastus on myös sijoittaminen, sillä erilaisiin sijoituskohteisiin ja ajankohtaisiin talouden ilmiöihin perehtyessä vierähtää usein tunti jos toinenkin.

Rooli ja työtehtävä Corpussa

Työtehtävät analyytikkona vaihtelevat laajasti päivästä riippuen. Olennaisin osa päivittäistä työskentelyä on erilaisten sijoituskohteiden ja rahoitettavien yritysten analysointi. Analyysiprosessin muut osa-alueet, kuten sijoittajamateriaalin tuottaminen, täydentävät työnkuvaa mukavasti. Työskentely analyytikkona on numeroiden taklaamisen lisäksi myös hyvin ihmisläheistä, sillä olemme tiivisti yhteydessä asiakkaisiimme, sijoittajaverkostoomme sekä yhteistyökumppaneihimme. Erilaisten analyysikohteiden sparrailu analyysitiimimme kesken on usein päivän kohokohta, sillä työstämme asiakascaseja usein myös yhdessä.

Oman sijoituskiinnostukseni alku

Syvemmin sijoittamiseen perehtyminen alkoi osaltani 18-vuotiaana ensimmäisten rahasto- ja osakepoimintojen myötä, mutta yrittäjäperheessä kasvaneena erilaiset sijoittamiseen ja yritystoimintaan liittyvät teemat ovat olleet vahvasti esillä lapsuudesta asti. Kokemusta sijoittamisesta on karttunut tasaiseen tahtiin oman intohimoisen aiheen opettelun myötä ja lisäksi yliopisto-opintojen mukanaan tuoma tietotaito on ollut omiaan kiihdyttämään sijoittamiseen uppoutumista.

Corpun analyytikko Ville Arffman
Ville Arffman, analyst

Oma kokemus ja herääminen listaamattomien yhtiöiden mielenkiintoiseen maailmaan

Kuten edellä mainittu, erilaisia näkökulmia yritystoimintaan ja listaamattomiin yrityksiin liittyen olen saanut havainnoida jo lapsuudesta. Konkreettisimmin tämä mielenkiintoinen kokonaisuus on auennut nimenomaan Corpussa työskennellessä!

Mikä työssäni kiinnostaa ja motivoi eniten?

Olen aina ollut hyvin kiinnostunut yritystoiminnasta sekä erilaisista innovaatioista. Työ analyytikkona tarjoaakin siten aitiopaikan tarkastella Suomen yrityskentän mielenkiintoisten liikeideoiden ja -toimintojen kehittymistä. Mahdollisuus olla mukana rahoittamassa ja mahdollistamassa näiden yritysten kasvua tekee työstä merkityksellistä. Myös jatkuva kehittyminen yritysten taloudellisten lukujen ja erilaisten rahoitusvaihtoehtojen ymmärtämisessä ruokkii motivaatiota ja kiinnostusta työtä kohtaan.

Hauskin tapahtuma tai tapa Sijoittaja-ryhmän työporukassa

Vaikka suurin osa työskentelystä ja kollegoiden kanssa keskustelemisesta tapahtuu meillä etänä, on ollut hieno huomata kuinka hyvä huumorintaju ja ilmapiiri työyhteisössämme vallitsee. Hyvät vitsit ja osuvat kommentit etäpalavereissa tiimin kesken piristävät jokaista päivää!

CORPUN TIIMI

Corpun tiimi -artikkelisarjassa esittelemme SijoittajaPRO Corporate Financen henkilöstön ja näytämme, millä porukalla toimintaamme pyöritetään. Lue myös muut Corpun tiimi -artikkelit!

KIINNOSTUITKO?

Tarvitseeko yrityksesi lainarahoitusta kauttamme? Täytä lyhyt lainahakemuksemme, niin olemme teihin yhteydessä! Ja mikäli haluat aina uusista sijoituskierroksista tiedon sähköpostiisi, liity alta mukaan sijoittajalistallemme.

Analysoimme kohteet ja toimimme kanssasijoittajina

SijoittajaPRO Corporate Finance analysoi ja arvio kuukausittain kymmeniä suoria sijoituskohteita ja esittelee parhaimmat mahdollisuudet sijoittajille. Pääset sijoittajana mukaan aikaisen vaiheen yhtiöihin yhdessä ammattisijoittajien kanssa, kustannustehokkaasti ja hajautetusti.

Uusimmat blogit
Kesäjuhlat Hailuodossa

SIJOITTAJA-groupin kesäjuhlat Hailuodossa

SIJOITTAJA-konsernin vuotuisat kesäjuhlat vietettiin tällä kertaa merellisellä Hailuodon saarella. Kaksipäiväiseen juhlaan mahtui maastopyöräilyä, paikallisia makuja ja tietysti uintia. Nyt jatkamme töitä hyvin levänneinä!

Lue lisää